Tuesday, December 11, 2012

Täällä taas Hirsisessä unelmassa :)Oli tuossa parin viikon työrupeama, jonka vietin pojan kanssa entisellä asuinpaikkakunnallamme. Siellä oli pientä nettihiljaisuutta, kun majapaikassamme ei ollut nettiä, ja töistä ei viitsi eikä ehdi käydä. Kuulun vielä siihen mammuttien aikaiseen ihmissukuun, että en käytä juurikaan kännykkää netin selaamiseen....Taidan sillä kyllä vaan suitsia ihan tietoisestikin tätä netin käyttöä, joka on kyllä monella mennyt vähän riippuvuuden puolelle (myös allekirjoittaneella!)
Kuvassa mukana ollut pikku-tonttu, Roni 1v 8kk :)
Mies oli poissaollessamme saanut tehdä kovilla pakkasilla aika paljon tiivistystöitä :D Yläkerran (huonojen) parvekkeenovien välissä on nyt villaa, eikä sitä siiskään avata ennen kevettä. Yläkerrassa oli kuulema ollut yli 20 asteen pakkasilla aikalailla kylmää, ilmalämpöpumpusta huolimatta.


Seuraava tiivistyksenkohde oli väliovi ( tarvikkeet ostettiin jo aikaa sitten, harmi kun inspiraatiota ei voi rahalla ostaa...kai....) . Lisäksi hän oli siirtänyt suihkukaapin ja liittänyt suihkukahvan, aiemmin vesi tuli vaan kopin seinistä sekä katosta valinnan mukaan. Tosin tässä operaatiossa hajosi yksi lasiseinä - siis vaan lähtemällä irti...en tiedä kuinka sen saisi paikalleen?

Totesin juuri eilen, että ilman "kokonaista" koppia on aika viileää käydä suihkussa kun sauna ei ole lämmitetty. Aiemmin oli niin ihanan lämmintä olla suihkussa kopissa, että jopa sammutin hanan pestessäni - mitä en ikinä ole tehnyt aiemmin, olen kauhea vedenlutraaja. No, pitää googletella tuota suihkukoppi-asiaa. Tosin jossain vaiheessa kopinvaihto lienee paikallaan, siinä on oikeasti helkutin pieni oviaukko! Jos olisin raskaana, en mahtuisi varmaankaan koppiin :D


Tosiaan vaihdoin jo ennen lähtöäni jouluverhot ja laitoin muutaman jouluvalon sekä koristeen. Nyt mies oli löytänyt vielä yhden hukassa olevan koristelaatikon, ja eilen laitoin hieman lisää.


Olen jo vuosia ollut ns. "perinteisten" koristeiden kannattaja. Meidän kuusessa ei ole nähty edes värikkäitä joulupalloja, vaan olkikoristeita, vanhat käsinmaalatut keraamiset joulukellot, piparkakkuja ja muuta sellaista. Kuusi on itsessäänkin kaunis ja luo tunnelmaa....Ja se tuoksu!

Tänä vuonna tosin ostin kylmään eteiseen noita hopearisuja. Pistin ne korkeaan maljakkoon, jonka isäni on aikoinaan tehnyt jonkun työmaan tavaroista :D Olisiko tuo sitten kuparia...No, oli mikä oli, sillä on tunnearvoa, ja se on TODELLA painava!
Hopeiser risut saivat koristeekseen vanhat olkisydämet

                                                                         

On meillä kyllä kaikkea uudenaikaisempaakin esillä, kuten tämä


Myös entiset asukkaat olivat jättäneet pienen muovikuusen tänne. En perusta muovikuusista, mutta poikamme tykkää sitä katsella, ja onhan se iltahämärissä ihan kauniskin


No, ensi kerralla sitten lisää. Pitäisi lähteä hakemaan pari pakettia postista ja viedä joulukortit. Olen yleensä askarrellut ne itse, tai laittanut kuvakortit, mutta tänä vuonna laitoin kuvakortit vaan läheisimmille, ja muut saivat nätit Lennart Heljen kortit (perinteinen linja siis jatkuu myös korteissa...) Tässä on mielestäni tunnelmaa;

2 comments:

  1. Hienoa ja perin tunnelmallista teillä siellä on, kauniit kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja toivotaan että saatte suihkukaappi-asian hoidettua ennen joulua.

    ReplyDelete
  2. Ei ole vieläkään pirun suihkukaappi kunnossa, taas tuli värjöteltyä jäässä suihkussa....yyh. Ei tykkää. Niin ja kiitos kehuista! :)

    ReplyDelete