Friday, December 21, 2012

On hanget korkeat nietokset, vaan pellettilämmitys on meeeeillä!

Eli tällainen siitä tuli

Jännityksellä eilen odotettiin, että toimiiko kyseinen härveli, olisko tuo nyt sitten pellettikori. Ja kyllähän se toimi! Noin kuutisen litraa laitettiin tavaraa, ja hyvin paloi. Paloaikaa ei muistettu katsoa, mutta raportoin myöhemmin asiasta.

                                                    

                                                               
Koko on siis säädettävä, mikäli nyt haluaa siirtää toiseen tulisijaan koria :)

Tässä vielä härveli itse takan sisään "asettautuneena"

Olen poltellut tässä aamun ja päivän mittaan nyt noin 8l pellettiä, ja ei mennyt kun 20min sytytyksestä, kun viereisen keittiön lämpöasteet olivat nousseet kolmen asteen verran. Meillä siis oli aamupäivällä kylmimmässä kohdassa (keittiön nurkka) vain 13 astetta, nyt siellä on 17 astetta.


Juu, mutta että semmoista tänne. Saisi mun puolesta tuo pakkanen jo hieman laskea, sekä luntakaan ei tarvitsisi enempää, niin hyvää kuntoilua kun tuo lumen kolaus onkin. Meillä on semmoinen pieni lumiaura-traktorikin, mutta mä kyllä kolaan ihan käsipelillä päivällä, mikäli ehdin pojan kanssa ulos. Jos ohjelmaa on liikaa, niin sitten kolaus jää yleensä miehelle, joka hoitaa sen koneella :)


Eilen tuli leivottua pikkuleipiä nimeltään "mausteiset mantelikolmiot". Ne dipattiin vielä sulatettuun suklaaseen. Mun pikkuleivistäni tuli hieman likilaskuisia, mutta hyviä ne ovat :) Pikkuleivät matkaavat miehen "sukujouluun", jonne menemme aatonaattona. Siellä syödään jouluruokia, joten itse aattona emme kotona aio tehdä kun paistin. Kumpikaan meistä ei erityisesti ole jouluruoan ystävä - itse en syö esimerkiksi laatikoita ollenkaan. Mulle ne suklaat ja muut herkut ovat aina olleet joulussa "se juttu".


Meiltä muuten löytyi täältä muuton yhteydessä laatikollinen tällaisia ihanuuksia!


Siis iskemättömiä, vanhoja Finlaysonin pöytäliinoja, keittöpyyhkeitä yms...Jouluaiheisia oli paljon. Ensin ajattelin myydä ne, mutta sitten tajusin etten raaski luopua niistä. Ehkä niiden oli tarkoitus tulla juuri meille, täällä ainakin niitä osataan arvostaa!


Joukossa oli myös jonkun omatekoisia käsitöitä, myös villatossut ja lapaset. Tässä myös esimerkki ihanasta, vanhasta jouluaiheisesta liinasta
Tunnelmallista!


Pukki on muistanut meitä aivan mielettömällä kasalla lahjoja, tai siis lähinnä ne ovat vaan tuolle perheen pienimmälle. Lahjasäkki alkaa olemaan ääriään myöten täynnä
Ihme kyllä pieni mies on antanut lahjojen olla rauhassa, olemme selittäneet että pukki tulee jakamaan lahjat jouluaattona - poika tunnistaa jo joulupukin ja tontun, sanoo "pukki" sekä "tonttu" kun näkee moisia jossakin :)

Näitä en viitsinyt kääräistä pakettiin :) Ostin aivan ihania bodyja koossa 98cm pojalle, osittain isotädin antamalla lahjarahalla ja osittain omalla rahoituksella :) Autobody Småfolkin, kettubody tanskalaisen Krutterin, ja keltaisenvihreä Metsolaa. Siiskin osoitteesta www.metsola.co löytyvät nämä ihanuudet (ja paljon muuta!)
En sitten tiedä olivatko nämä enemmän äidille olevia lahjoja vai pojalle :D


                                       Tässä vielä minun ja pojan leipomuksia,
                                      mikäli en palaa kirjoittelemaan ennen joulua
                                      niin ei muuta kuin lämmintä joulua kaikille ja
                                     palataan asiaan...Seuraava postaus kertoneekin
                                    vakavasta sähkö-ongelmasta, olimme polttaa varastomme
                                    ke-to yönä....sähkäriä kaivataan!!!

                                      

   

1 comment:

  1. No onnittelut pellettilämmityksestä, tuntuu olevan tehokas energiamuoto. Muutenkin teillä tuntuu olevan asiat järjestyksessä, kaikki muut valittelevat joulukiireitään.
    Samaa hengenheimoa ollaan jouluruokien suhteen, vain suklaa ja kinkku kelpuutetaan ;D

    ReplyDelete