Saturday, December 29, 2012

Joulun jälkeisiä jorinoita


 Suklaan yliannostus, röyh ja yök. Mutta kiva, tunnelmallinen ja ihastuttava joulu!    

Sukujouluateria meni oikein hyvin, poika sai siellä kolme ensimmäistä joululahjaansa tältä joululta. Paketista paljastui hieno "ajovehje" (en osaa tarkemmin kuvata, mutta kuva kertokoon....)              Lisäksi pukki oli tuonut muumityynyliinan (itsepainetun, mumm...muorikohan lienee painanut...), ja myös hieno puinen traktori peräkärryineen paljastui paketista. Leipomuksia vein siis paikanpäälle; satakuntalaista limppua, toscakakkua jouluisesti suklaalla ja kirsikoilla höystettynä, ja mantelisuklaapikkuleipiä, piparitikkareita sekä jouluhalon. Harmi kun piparitikkareista ei tullut kuvaa, mutta tässä sentään halko...
Se oli kyllä tosi herkullista - ja makeaa :) Toscakakku oli valitettavasti kyllä mielestäni hieman kuivaa.
Aattona sitten nautittiin riisipuuroa & sekametelisoppaa, jotka valmistin aamulla. Seuraavaksi oli ohjelmassa joulusauna, jonka jälkeen söimme juluaterian. Edellisenä iltana nautittu jouluateria oli sen verran tuoreessa muistissa, että meillä nautittiin joulupöydässä vain ulkofilepaistia, italian-peruna- ja punajuurisalaattia, lanttu-ja porkkanalaatikkoa sekä satakunnan limppua. Ja hyvin pärjäsimme :)


Punajuurisalaatti oli pop! Kuvan joulutortut omenakanelitäytteellä, ja tuo ihana Arabian lautanen by Göran Back löytyi talosta kun muutimme :) Se on jotenkin suloisen retro.
Jälkkäriksi tein Valion reseptillä piparitiramisua, oli hyvää, mutta ohjeesta tuli tasan 3 annosta, joka oli meille juuri passeli, mutta ohjeen mukaista neljää annosta toivova voisi pettyä täältä reseptiRuoan jälkeen tulikin sitten pukki.....Jos kurkkaatte ekasta postauksestani kuvaani, niin voisi hassustai kuvitella pukin ja minun olevan jonkinlaista sukua keskenään??!! ;)


Kauhea pino oli paketteja, lyhyesti ja ytimekkäästi pojalla oli 17 pakettia, mulla ehkä 4 ja miehellä ehkä saman verran. Mitään erikoisia emme me aikuiset saaneet, pojalla oli kirjaa, lelua, vaatetta....Kaikki mieluisia hänelle :) Tässä muutama kuva


No, joulusta sitten Hirsiseen unelmaan, joka on ollut nyt kireämmillä pakkasilla aikalailla viileähkö unelma aina välillä. Meillä on ollut varmaan kaikki mahdolliset lämmitysongelmat tässä viime aikoina...Äh,nyt valehtelen. Uunit vetävät hyvin, ja kattila on ehjä, joten ongelmat ovat vielä pieniä! :)


Kaikki siis alkoi jokunen aika...öö, 1,5 vkoa? 2 vkoa? - sitten sillä, että mies ilmoitti aamulla ettei hänen autonsa ollut lämminnyt. Päivällä syykin selvisi, kun menin kiinnittämään yhteen ulkopistorasiaan jouluvaloja. Pistorasiaan ei tullut virtaa.

Luulimme tietysti että sulake on palanut, mutta mies tutki tilanteen, ja sulake oli ehjä, mutta varaston seinän sisäpuolella oleva kotelo (onkohan tämä nyt oikea sana sille...en viitsi herättää miestä ja kysyä...) oli ihan sulanut ja kärähtänyt. Eli siis, pistorasia ei ollut kestänyt siihen samaan aikaan kytkettyä ilp:tä ja lämmitysjohtoa (vaikka oli siis jo kuukauden kestänyt, mutta kovat pakkaset kai lisäsivät ilp:n kulutusta sitten juuri sen himpun liikaa...)
. Mielenkiintoista oli siis, se, että sulake ei ollut palanut, vaan hyvä ettei koko saakelin talo kärähtänyt!


Nohnoh, seuraaksi saimme tapella jatkuvasti kylmenevien pattereiden kanssa. Tai siis, mies sai tapella. Ilmausta, ilmausta...Kunnes tutkailin nettiä, ja ah niin mainiota rintsikkaforumia. Sieltä löytyi hyviä ohjeita, ja johan alkoi auttamaan. Tosin toimenpidettä on jouduttu toistamaan muutamia kertoja, pattereissa on ihan sikana ilmaa :( Jospa ne ilmataskut pikkuhiljaa olisivat kaikki hävinneet pois. Nyt ainakin pattereissa on pysynyt lämpö, ja myöskin kattilassa paine (se aiemmin laski 0,3-0,5 yksikköä ihan muutamassa tunnissa).


No, sitten jäätyi ilmalämpöpumppu :D Siinä vaiheessa alkoi jo vähän "vatuttamaan". Onneksi ilma lämpeni, ja ilp suli itsekseen ilman mitään sulatteluja. Että tällaista kaikkea mukavaa ollaan puuhasteltu jouluna, pääsee taas kerrostalo-asujat kettuilemaan :D Onneksi kuitenkin tosiaan uuneista on tullut ihanasti lämpöä, olemme alkaneet nyt lämmittämään myös keittiön vanhaa puuhellaa. Kissa (se valkoinen) erehtyi kerran hyppäämään kuuman hellan päälle...aika nopeat oli refleksit, onneksi, tassut eivät palaneet, mutta kyllä se niitä hetken nosteli.


Alimmillaan kylmimmän pisteen (se keittiön nurkka) lämpö on ollut 13 astetta aamulla.Ylimmillään 17. Olen ihan tyytyväinen niihin aamuihin, kun se on yli 15 astetta, 13 on jo aika vilpoinen.


Mitäs muuta....No lumitöitä on mukavasti saanut tehdä, ja myös katolta (sisääntulon katokselta) tiputtaa lumia. Muutaman laatikonkin olen jopa saanut tässä purettua, mutta kamerani laturia en ole vieläkään onnistunut löytämään. Onneksi miehen puhelimella saa kohtuullisia kuvia. Mulle on muuten tulossa Samsung Galaxy S III , joten mulle avautuu aivan uudenlainen nettimaailma luopuessani tosta vanhasta halosta...Voi apua :D Outo ajatus että sitten pääsee surffailemaan missä vaan, koska vaan ja kai aika nopealla yhteydelläkin....TIEDÄN, mä olen vanha :D :D


No, mutta paras kai alkaa harkita unten maille menoa, kello tulee yksi yöllä, ja poika herättää kukonlaulun aikaan. Mulla vaan on niska jumissa ja päätä särkee, en saa unta. Pidemmän aikaa on jo niskassa naksunut ja rutissut. Ja pyörryttää. Tää koneella istuminen varmaan vielä parantaa asiaa.... :)

3 comments:

 1. No johan on teillä ollut tapahtumarikasta aikaa. Pikkumies on varmasti ollut innoissaan joulusta ja lahjoista, ainakin suu on yhtä hymyä noissa kuvissa :)
  Jäätymis/ylikuumenemisongelmat ovat itsestään perkeleestä mutta tulee muistaa että sulake on johdon suoja, ei välttämättä laitteen. Eli jos johto kestää jännitteen, niin kärähtää laite. Varoa siis täytyy. Pakkasilla tappelin kompuran (kompressorin) kanssa, luulin että se jäässä kun ei jaksa lähteä käyntiin. Sitten syy selvisi eli liian pitkä roikka ja vastusta liikaa. Vaihdoin kompuran paikkaa lähemmäksi virranjakoa ja komeasti pelasi.

  ReplyDelete
 2. Tulin toivottamaan sulle ja pesueellesi hyvää ja onnellista Uutta vuotta 2013!
  Koitahan jaksaa, olet mainio tyyppi ja aatoksissani <3

  ReplyDelete
 3. Kiitos-kiitos ihanainen Peppone! Samat myös sinne! Tuo roikkajuttu voi muutes olla ihan oikea diagnoosi tähän hommaan. Roikka oli helkutin pitkä! No, nyt se on viritetty lähemmäs, ja mies korjasi hajonneen rasian, joten ehkäpä näillä päästään taas eteenpäin tän asian suhteen....

  ReplyDelete