Monday, November 19, 2012

Haaveita

Ollaan miehekkeen kanssa mietiskelty, että millaistahan remonttia tähän tulee tehtyä lähivuosina. Onneksi ideat ovat aika saman suuntaisia, tosin itse en ehkä pidä kahden auton autotallia niin tärkeänä, mutta olisihan sekin ihan mukava :)


Itselläni varmaan ykkös-asia olisi se lisäsäilytystila. Ongelma lienee tuttu tämän aikakauden taloissa, ja rintamamiestaloissa. Ihmisillä oli ennenmuinoin tuota tavaraa huomattavasti vähemmän. Nyt on harrastusvälineitä, leluja, astioita, petivaatteita, kaikkea vaatetta ylipäätään, joulu/pääsiäis/vappu/halloween/tms- koristeita....Varmaankin lähestulkoon kaikkea on enemmän kuin ennen.


Lisäsäilytystilaksi yksi vaihtoehto olisi juuri tuo herhiläistenkin asuttama matala tila katon alla. Mutta, kun tilaa alkaa eristämään ja tekemään lattiaa, kutistuukin varsinainen varasto aika pieneksi. Tosin, kyllä aika kivan vaatehuoneen saa pieneenkin tilaan, kuten näiltä kotisivuilta löysin. Heillä oli kivasti toteutettu lastenhuoneet sekä vaatehuonetta tuonne matalaan tilaan; http://www.hiiroset.net/lastenhuoneet.php Liuku-ovet ovat kyllä hyvä ratkaisu noihin pieniin tiloihin.


Seuraava vaihtoehto onkin ottaa nykyinen iso lämmin askartelutila (=työkaluja, autoroinaa...) kodinhoitohuoneeksi ja säilytystilaksi. Itse pitäisin tästä ratkaisusta eniten, koska saunatiloista saisi puhkaistua kulun sinne. Tosin tämä sitten vaatisi myös autotallin/jonkin lämpimän varastorakennuksen  pykäämistä.


No, lähivuodet varmaan näyttävät mihin toimenpiteisiin ryhdytään. Yksi kiva juttu olisi myös pojan huoneen tapetoiminen, ja keittiön lattian (laminaattia!) vaihto. Tuo laminaatti on kauhean kivaa keittiössä, kun lattialle kaatuu esimerkiksi mukillinen vettä....Edellisten asukkaiden toimesta onkin esimerkiksi astianpesukoneen edestä laminaatti hieman kuprulla tai koholla reunasta. Lisäksi laminaatti on yhdestä kohtaa irti, jääkaapin ja hellen edestä nimittäin. Keittiöstä olisi ihanaa kaivaa vanha lautalattia esiin, ja saada pintaan sellaista kiiltävää betoluxmaalia. Tosin, tämäkin saattaa muuttua matkan varrella.


Lisäksi tykkäisimme saada saunaan hieman himmeää spottia, nyt valo tulee hassusti lauteen alla olevasta lampusta, ja siellä ei näe mitään. Se ei haittaisi muuten, mutta erillisestä kytkimestä olisi kiva saada lisävaloakin tarpeen vaatiessa. Itselläni on hauska tapa joka on periytynyt isukilta; tykkäisin makoilla miedossa lämmössä saunassa, tyyny pään alla ja lukea kirjaa :D Isäukko saattoi lukea tunninkin löylyssä, tekee muuten aineenvaihdunnalle hyvää!


No, se näistä haaveista. Jospa toteuttaisin nyt yhden helpon haaveen tällä viikolla, eli laittaisin jouluverhot ikkunaan :D Yhden ikkunan jo verhotin ja "valotin", tosin en vielä sytyttele valoja päälle. Aika ryppyynhän nuo jäivät, mutta ei voi mitään, kaipa ne välttävät. Laittaisin kuvankin, vaan piuha on kateissa edelleen!

1 comment:

  1. Kyllä kaikkea kannattaa haaveilla ja miettiä etukäteen. Sitten aikanaan ne ovat alitajunnassa kypsyneet valmiiksi suunnitelmiksi eikä enää tarvitse sen kummemin pohdiskella.

    ReplyDelete