Tuesday, December 18, 2012

Pellettipohdintaa ja vähän muutakin
Ruvettiin tuossa todenteolla miettimään, että josko tehtäisiin takkaan jonkinlainen arinan tyylinen ratkaisu pellettien polttamista varten. Tuli tuossa kokeiltua niiden polttoa, kun käytetään niitä Axlilla ja Enskalla kuivikkeena (siis, kissoilla). Hyvin ja pitkään paloi, ja tehtiin siinä sitten hieman laskelmia, plus mies kävi jutustelemassa paikallisen rautakaupan myyjän kanssa pelletinhakureissullaan.
Laskelmien mukaan säästettäisiin muutamia satasia (alle 500e joka tapauksessa) jos käytettäisiin pellettiä. Mies voisi tehdä töissä sopivan "arinan" jotta polttaminen onnistuu. Säilöminen se lähinnä on ongelma, no puulaatikkoomme mahtuu kyllä 60kg (3 säkkiä) katseilta piiloon :) Täällä lisätietoa tuollaisista arinoista, jos  jonkun mielenkiinto heräsi. Mutta,raportoin jatkoja tässä kunhan hanke etenee. Luultavasti jatkaisimme kuitenkin kiukaan lämmitystä puilla, joten niitäkin tulisi.

Uskomatonta että jouluun on enään alle viikko...Nyt kun on oma lapsi, ja sen ikäinen vielä, joka jopa jo jotakin ymmärtää, on joululla ihan erilainen merkityksensä. Poika on ollut aivan innoissaan joulukalenterin avaamisesta, heti ekan luukun jälkeen oppi homman, ja aamulla aamupalan jälkeen istuu lattialle odottamaan, että avataan luukku yhteispelillä....Ihana :)
                                                        
Tänä jouluna on tullut aloitettua jos jonkinlaista leivonta-operaatiota. Parhaillaan "työn alla" ovat satakuntalaiset perunlimput. Ei pienintäkään hajua, miten ne onnistuvat, mutta kerron myöhemmin reseptin, mikäli ne onnistuvat. Elleivät onnistu, niin ainakin linnut saavat rutkasti syötävää laudalleen.... :)


Eilen tein piparitaikinan, ja tänään leivottiin ne yhdessä Ronin kanssa. Tein aika pienen taikinan, niin että saatiin 3 pellillistä uuniin. Turhaa tehdä kauhean isoa satsia, kun ei niitä kukaan jaksa ylettömästi syödä kuitenkaan.

 
Nopeasti poika hoksasi miten homma menee - koitti kaulita, ja painoi hienosti muotit. Tietysti vähän apua tarvittiin...Koristeluista tuli aika kaamivia, vanhat sokerimassat eivät oikein meinanneet olla yhteistyökykyisiä, vaan ihan jähmeitä...
Onneksi kuumassa vedessä lämmittely auttoi!
Lisäksi eilen tuli tehtyä aika herkullisia suklaa-vaahtisfudgeja...Imelää, niin imelää! Itsehän olen ollut herkkulakossa 1kk ja 1 vkon, joten maistettuani valmista fudgea, piti tosiaan todeta, että se oli ERITTÄIN makeaa :) Kuvaa ei nyt ole, ajattelin vielä laittaa ne johonkin pikkuvuokiin...tai jotain. Alkaa kyllä olla kohta suklaahampaan kolotus itsellä niin kova, että en tiedä miten jaksan jouluaattoon asti!


Tänään mennään ostamaan joululahjoja, tosin en tiedä mitä siitä tulee, kun poika ei jostain syystä suostu nukkumaan päiväunia. Tosi epänormaalia meillä. Taitaa  vaikuttaa mummon luona hoito, kun siellä totutettiin poikaa menemään nukkumaan aina niin, että mummokin meni samaan huoneeseen "nukkumaan"...No, itsellä ei kyllä ole aikomusta samaan, eikä myöskään AIKAA. No, kai tuo menee ohi.


Niin, niitä lahjoja on jo säkillinen, mutta mulle ei kuulema yhtään, että vissiinkin mies aikoo korjata asian tänään.... :D

2 comments:

  1. Onnittelut herkkulakosta! Olen nyt ollut neljättä päivää, lähinnä suklaan takia josta mulle on tullut suoranainen addiktio ja voin kertoa että elämä on yhtä helvettiä! Suklaata mainostetaan tv:ssä joka käänteessä ja kaikkialla näkyy pelkkää suklaata. Kuka on tämän henkiseen horjuttamiseen tähtäävän salaliiton takana? :D

    ReplyDelete
  2. Varmaan suklaateollisuus....Ehdotan, että syödään kimpassa jouluna kaikki maailman suklaat...Sitten kun kaikki on syöty, ei jää enään mitään himoittavaa:D Aukoton teoria ja toimintasuunnitelma!

    ReplyDelete