Sunday, October 7, 2012

Tavarahamsterin muutto (ja kuinka se tehdään)

Elämä olisi ihanaa, jos osaisi luopua jostain.


Viime muutossa oli kauhean mukavaa muuttaa noin 70 neliöstä noin 120:n plus kylmät ja lämpöiset varastotilat. Ei tarvinut heittää juurikaan mitään pois, joten mukaan tulivat esimerkiksi:

* Noin kolmen vuoden vuosikerrat MeNaiset-lehtiä siististi sidottuna omiin pinoihinsa Hei, kai niitä nyt voi viedä vaikka mökille....öh...

* Järkyttävä pino vanhoja vaatteita joilla kaikilla oli "tunnearvoa" Nämä lensivät viime viikolla roskiin ja hyväkuntoiset kaverin kirppispöytään,


*Kaksi kappaletta perämoottoreita, vaikken omista edes venettä


*Neljän vuoden puhelinlaskut siististi mapitettuna aikajärjestykseen
                                                                           Kuva ei ole (phrase the lord!) meiltä, mutta en yhtään ihmettelisi jos mummelina tilanteeni olisi tämä...

No, mutta nyt olen yrittänyt olla järkevä muuttaja. Poltin pihalla yhden tietokonepöydän ja yhden puutuolin, lisäksi laitoin facebookin "Annetaan/myydään jne" - palstalle ilmoituksen toisesta tietsikkapöydästämme, joka oli toiminut askartelupöytänäni.


Vanhat lehdet tuikkasin tuleen lähestulkoon surutta, ja vanhoja papereita meni siinä samassa.
 Silti tuntuu, että tavaraa on aivan järjettömästi, ja onhan meillä useita tavaroita/esineitä/kalusteita monin kappalein, kun ne oli niin helppo vaan sulloa tuonne vintille. Esimerkiksi kolme keittiön kalustesarjaa löytyisi....Kahdesta täytynee hankkiutua "annetaan"-menetelmällä eroon. Ellei kehtaisi jotakin jopa niistä pyytää.


Nyt pari päivää sitten vierashuoneemme näytti tältä:
                                                                   

Ja miehen työhuoneen osa tältä;


Pakko tässä vielä todeta, että ei ole meidän maalipensselistä noi vierashuoneen seinät... :D Edellisten asukkaiden värisilmä kyseessä...Eli, laatikkoa on niin maan perhanasti, mutta onneksi ihan kamalia ei ole jäljellä. Ja pitää muistaa, että meillä on kuitenkin vielä 11 päivää varsinaisen muuttopäivän jälkeen tyhjätä tätä asuntoa, mikäli jotain jää.


Muuttoautona toimii kuorma-auto jonka vuokrasimme, noin 7,5m pitkä ja olikohan 2,4m leveyttä.
Omasta roolistani muutossa voin sanoa, että mun ei kuulema tarvitse osallistua kantamiseen, vaan muonitus ja juomat ja saunanlämmitys on mun heiniäni. Tietysti kaikenlaista pientä tulen kantamaan...
Kissat saavat olla varsinaisen tavaranroudauksen ajan kylpyhuoneessa, ja sitten tyhjässä talossa vähän yli vuorokauden, kunnes noudamme ne uuteen kotiin :)

Hieman kyllä hermostuttaa, miten kaikki tavarat sijoittuvat uudessa kodissa, kun siellä on hieman vähemmän tilaa. Tai onhan siellä iso lämmin varasto, mutta kun se on tavallaan puuhatilana, miehen verstaana. Sinne siis ei mitään hajuherkkää voi sijoittaa, noin esimerkkinä. Etenkin talvivaatteiden säilytys mietityttää, hamsteri sai tänään 2 säkillistä talvitakkeja pakattua, ja yhden välikausitakkeja...ja siinä ei ollut vielä kesätakit ja lapsen vaatteet....Tällä hetkellä takit ovat olleet yläkerrassa lämpimällä puolella siististi vaaterekissä. Jospa mies nikkaroisi yläkertaan vaatehuoneen...Vaan minne, koska ja miten, hyviä kysymyksiä!

Paras tapa saada asiat edistymään tämän muuton aikana on ollut asettaa päivätavoite pakkaamiselle, ja sen täytyttyä ollaan palkittu itsemme jollain kivalla. Kuten nyt tänään rullakebabilla. Siitä puheenollen, olen lihonut nelisen kiloa tämän muuttouutisen varmistuttua, enkä ole edes pieraissut salille päin. Jotain on tehtävä, kiireesti....Herkuttelut sikseen siis, en halua muuttokuormaksi +10kg:a....

Lisäksi kävin todella pitkästä aikaa YKSIN saunassa, oli aivan taivaallista heittää lempparilöylyni; siis aivan helkutin kuumat pikalöylyt, ja tämä toistetaan monta kertaa, vilvoittelut välissä.

Yksi loistava nollaustapa on myös Big Brother. Empä ole mokomaa seurannut vuosiin, mutta se on todellista aivot narikkaan-viihdettä. Katson jaksot kyllä yleensä vasta aamulla kera aamukahvikupposen, illalla ei jaksa. Mutta sopiva hölmöyspala tän kaiken suunnitelmallisen järkeilyn vastapainoksi, sanoisinko!

1 comment:

  1. Vaikka noi muutot ovat raskaita ja rasittavia niin kyllä olen aina käyttänyt raakaa kättä tavaroiden pois heiton suhteen. Siitä huolimatta sitä krääsää jää vielä jäljelle mutta toisaalta muuttotilanteessa kaikki näyttää aina kaaokselta kun kamat ovat levällään. Jaksamista, eiköhän ne tavarat paikkansa löydä. Tuo mainitsemasi suunnitelmallisuus on muuten kaiken a ja o, muuten tuppaa homma leviämään käsiin ;)

    ReplyDelete