Friday, October 26, 2012

Hiljaa hyvää tulee...(tai hermot menee?)

Aika hyvin tämä talo alkaa jo tässä vaiheessa näyttää kodille, vaikka laatikkoja on purkamatta rutkasti, minun vaatteistani nyt puhumattakaan.


Mutta ainakin pikkuhiljaa alkaa muotoutua, että missä kaapissa ja naulassa on mitäkin, ja mitä kalustetta tulee mihinkin. Ruokailutilasta (jossa on takka) ei tulekaan ruokailutilaa, vaan laitoimme siihen vanhan puusohvan, ja lisäksi siihen tulee tietokone. Se oli ehkä olennaisin muutos tässä meidän suunnitelmassamme.


Hieman epäkätevältä vielä tuntuu se, kun kaikki mitä tarvitsee tuntuisi olevan jossain ihan muualla kun siellä lähellä, missä sitä tarvitsisi. Esimerkiksi nyt käsipyyhkeet, ne ovat saunatiloihin mennessä olevissa kaapeissa (ainiin, niistä ei olekaan vielä kuvaa, eikä pukuhuoneesta/mikä siitä tuleekaan).

Pojan vaippahässäkät tajusin onneksi heti varata sekä alas että ylös, mutta ylhäällä ei ole pyykkikoria, en tiedä olisiko siellä hyvä olla sellainen. Sepä siinä vielä vaikeuttaa, että Roni on tosiaan 1,5v, ja häntä ei voi yksin jättää alakertaan, jos lähtee ylös. Ainakaan toistaiseksi, kun tästä talosta ei ole vielä saatu lapsiturvallista...Takasta ja hellasta tuskin saakaan, ellei halua jotain aitaviritelmiä tehdä. Tosin, kerran jos sormi palaa, niin luulen että poika oppii.


Korjauslistalla on heti ekana:

*ilmalämpöpumppu, jotain vikaa, ei toimi. Sulake ok.*Pojan huoneen patteri ei toimi (poika nukkuu kaksi kerrosta vaatetta päällään). Myös yksi alakerran patteri ei toimi.

*Vessanpönttö vuotaa alakerrassa vähän, mies roplasi sitä eilen ja totesi että tiiviste on aivan haperoa.

*käsienpesuallas OLI aivan tukossa, sen mies sai eilen auki putkia rassattuaan. Hirveät kasat karvaa ja kaikkea epämääräistä löytyi.

*Laminaatti keittiöstä irti yhdestä kohdasta

*Ikkunat pitää tiivistää (ja kesällä maalata yksi kerrallaan)

( ei edes pahin esimerkki mitä löytyy)
Ja niin edelleen, niin edelleen... :) Puita tilattiin ja saatiin, onneksi ehdittiin saade ne juuri ja juuri ennen lunta liiteriin!


Aika haastavaa on pojan kanssa tuo tavaroiden purku ja muu toiminta. Nytkin sitten tosi järkevästi käytän ton pojan uniajan bloggaamalla... :D Kyllähän mä arvasin, ettei se helppoa tule olemaan, mutten arvannut että ihan näin vaikeaa. Kahvia on mennyt varmaan kaksi pannullista joka jumalan päivä, no varmaan parempi että kahvia kuin siideriä - kyllä olisi jokunen kerta tehnyt mieli sihauttaa!

Teen tässä samalla luovaa ajatustyötä, pitäisi keksia sopiva paikka vaatteiden kuivatukseen, tarkoitan ulkoatulon jälkeen ulkoiluvaatteita. Nytkin peuhattiin aamulla lumessa, ja märät vaatteet odottavat jäätyneinä kylmässä eteisessä ratkaisua...Taidan tehdä niille jonkun paikan saunalta tai pukuhuoneesta, vessa on liian pieni ja tuohon eteiseen en halua niitä minkään kuramaton päälle roikkumaan..


Ainiin, paras keino saada tehtyä jotain täällä pojan kanssa kun ollaan kaksin;Vaikka kai tääkin on jossain laissa kiellettyä, kun ei ees syöttötuolissa saa pitää valjaita tai vöitä (meillä pidetään niitäkin, poika tuli kerran alas, toista kertaa ei tule!)


Ensimmäinen taulukin löysi tiensä seinälle....Se kyllä on kuin sille tehty paikka.

2 comments:

  1. SE on tuo tavaran paljous ja sen muistaminen että missä mikin on, aina yhtä haasteellista. Vaatteiden kuivauksesta sen verran että markkinoilla on sellaisia korkeita, vähän suihkuverhon tyyppisestä kankaasta tehtyjä ja edestä vetoketjulla aukeavia kuivauskaappeja; laite työntää alaosasta kuumaa ilmaa ja yläpäästä viedään poistoputki joko oman seinäläpiviennin kautta ulos tai toinen vaihto on ikkuna (talvella tosin huono ratkaisu tuo ikkuna). Ei kalliita, noin tavallisen pystykaapin hintaisia ja toimivat hyvin. Energian kulutus ystävällisiä.

    ReplyDelete
  2. Kiitos vinkistä! Tosin nyt varmaan kaivattaisiin kuivatusvehjettä tuohon penteleen kellariin X(

    ReplyDelete