Monday, October 8, 2012

Sisustus-ongelmia

Jos se voisi olla totta...Mutta ei. Meillä ei edes ole näin korkeita huoneita!


Suurin ongelma tulevassa talossa on kirjojeni sijoitus. Niitä on aika reippaasti, laskenut en ole, mutta luulen että 100 kirjaa olisi aika lähellä totuutta. Aiemmin kirjahyllynä on toiminut tummaa puuta oleva vanha kirjahylly lasiovisella kaapilla ja lipastonlaatikoilla. Olen itse oppinut kyseistä kirjahyllyä vasten kävelemään :)


Nyt kuitenkin rakkaan, paljon seinään pultatun ja yhteenruuvatun kirjahyllyn ja minun yhteinen taipaleemme on päättymässä. Meillä ei kertakaikkiaan ole tilaa sille, ja lisäksi seitsemässä muutossa kaappi on ottanut osumaa ja kolhua.


Mutta, nyt olisi hakusessa hyviä ideoita kirjojen säilytykseen. Ideat kuten "polta ne roviossa" tai "säilytä ne muuttolaatikoissa" ovat poissuljettuja vaihtoehtoja. Annoin jo pois yhden hedelmälaatikollisen, lopuista en luovu.


Yksi ideani olisi käyttää ylhäällä olevaa seinätilaa hyväkseni jonkinlaisten seinähyllyjen muodossa. Luulin, että Ikea voisi olla (edullinen)vastaus ongelmiini, vaan kas, en ainakaan nettisivujen perusteella löytänyt montaakaan vaihtoehtoa.Yllä hauska idea, vaan laatikot puuttuu toistaiseksi :)

Kovin montaa satasta en kyllä ole valmis pulittamaan. Mietin, keksisikö K-raudan kalustelevystä jotain toimivaa...Hmmm. Ja jos ei nyt ole ilmi tullut vielä, olen kova kirppiskiertelijä, ja tykkään tuunata vanhasta uutta. Harmi vaan, että aikani on usein aika kortilla, ja 1,5v muksu tuo haasteensa kaikenlaiseen päiväsaikaan tapahtuvaan puuhasteluun. Myös huuto.net on ollut aikamoinen edullisten löytöjen aarreaitta.

Tämäkin on aika kiva!


Tänään olen pakannut vaatteita, ja kolme muovikassillista tuli aivan turhaa rättiä ja lumppua. Oli siellä ihan hyvääkin tavaraa joukossa, mutta valitettavasti en taida jaksaa kiikuttaa niitä nyt uffille. Yhden ikean kassillisen vaatetta annoin jo ystäväni kirppispöytään.


Tuon lapsen kanssa pakkaaminen on kauhean hauskaa. Ellei Roni pura pakkaamiani laatikoita, hän tekee kaikkea muuta tuhmuutta samaan aikaan. Normaalisti meillä saa olla kukat rauhassa, mutta tänään on mullat olleet kaksi kertaa lattialla, tietokone on sammutettu x kertaa, ja muuta pientä kivaa....


Ainut keino pitää poika pois pahanteosta on kävelytuoli tai

Okei. Tää vika oli huumoria :D Tuota matkalaukkua se on työnnellyt ympäri kämppää lauantaista asti....

2 comments:

  1. Jaa - a, heititpä pahan ongelman. En tiedä miten olette ajatelleet sisustamisen, mutta olen eräässä kohteessa (pariskunta suuria kirjojen ystäviä, opuksia useampi sata mutta oli kyllä neliöitäkin) nähnyt kirjoista tehdyn "väliseinän" eli kattoon asti ulottuvan hyllykön joka oli "kahden kirjan levyinen" eli kumallakin puolella tilanjakajaa näytti siltä kuin siinä olisi ollut kirjahylly kun selkäpuolet olivat huoneeseen päin. Samaisessa paikassa oli tehty myös pari matalampaa, samalla periaatteella olevaa tilanjakajaa. Hyllyt olivat tehty liimapuulevystä jota on saatavana useita eri leveyksiä ja pituuksia ihan puuvalmiina ja höylättynä - tiedät kyllä. Levyissä on suuria hintaeroja joten niitä hankkiessa kannattaa kyllä tehdä kunnon hintavertailu kierros. Tässä siis yksi ehdotus, ongelma on kieltämättä visainen kun kirjathan edustavat "kuolleita neliöitä" joten niiden sijoittamiseen kannattaa kyllä paneutua.

    ReplyDelete
  2. Vitsi, siis mielettömän hieno idis! Kiitos kauheasti kun kerroit, menee kyllä harkintalistalle, ja erittäin kärkisijoille!

    ReplyDelete