Sunday, June 9, 2013

Viileys palasi taloon

Juuri sopivasti kun helteet (kuulema) loppuivat, sai mies ilmalämpöpumpun pissimisen kuriin. Ongelmaksi paljastui mikäpä muukaan kun VÄÄRÄ ASENNUS! :( 

Ilmeisesti edellisiä edeltävät asukkaat olivat asentaneet pumpun 5cm liian alas ulkoyksikköön nähden, josta johtui se, että poistoputkesta ei tullut vesi kunnolla pois. Mies joutui siirtämään koko sisäyksikköä ylöspäin, ja kas, jo alkoi toimia! Lisäksi sisällä oli aika massiiviset pölykerrostumat, pitänee alkaa imuroimaan ahkerammin suodattimia...ja vaihtaa ne varmaankin piakkoin.

                                          (huom, miehen hieno asennustyökalupöytä :D)


Lisäksi koko sisäyksikkö on aika pöljään paikkaan asennettu, kun ottaa huomioon että se hurisee (aivan sänkymme ja toisen makuuhuoneen vieressä). Lisäksi laitteen ja katon väliin ei jää suositellun mukaista tilaa. Yksikkö on myös TODELLAKIN vetoisan parvekkeen oven vieressä. Tosin, kohta se ei enään ole vetoisa, koska aiomme tänä kesänä vaihtaa siihen välioven ja ulko-oven. Nyt siinä on siis kaksi ovea joista toinen ei mene edes kiinni kunnolla ja siihen on joku neropatti sahannut kissanluukun (!!!). Lisäksi siinä on iso yksinkertainen ikkuna. Toisessa ovessa taas on myöskin iso lasi-ikkuna (yksikertainen tottakai....) ja se ei tosiaankaan eristä yhtikäs mitään. Lisäksi lukituskahva ei toimi.

                              Kissanluukku on tuolla alareunassa missä pilkottaa valoa :) Tämä on maksimi 
                             miten oven saa kiinni, kun oikein paiskaa....                                          Tässä näkyy nyt kissanluukkukin :/ Karsea! Viime talvenahan meillä oli
                                         paali eristettä noiden ovien välissä, eikä sitä avattu koko talvena. Mies 
                                         kiipesi luomaan lumia lisäosan katon kautta! Ja nuo hilseilevät vanhat 
                                          parvekekalusteet ovat edellisten asukkaiden, aion hioa ja maalata ne tänä 
                                       kesänä :) Ehkä jo tällä viikolla jos saan inspiraation ja maalin ostettua.
                                     
Ajattelimme käydä Tampereen rakennustorilla katselemassa käytettyjä ovia. Ostimme joskus sieltä mökille (veljeni mökki nykyään) ikkunan, joka tuuletusikkunoineen maksoi 40e, ja se oli siis 2- tai 3-kertainen lasi-ikkuna....en enään muista kumpi. Mutta siis, ei hinnalla pilattu!

No, mutta siinäpä ne tältä erää, nyt täytyy lähteä juoksemaan asioille. Kirppispöytä on kyllä vetänyt TOSI huonosti, lieneekö vikaa hinnoissa, vai ovatko ihmiset vaan mökeillä ja ulkoilemassa kun on ollut niin kauniit ilmat....Taidan laittaa -50% huomena pöytään, ellen jo tänään.

Niin ja piti vielä sanoa, että kosteudet lienee pakko mitata siksikin tuosta ilmalämpöpumpun sisäyksikön välittömästä' läheisyydestä, että tämä ei ehkä ole ainut kerta, kun vetta vuotaa lattialle.... :( Siis tarkoitan että edelliset asukkaat ovat varmaan kokeneet saman. Toki toivon ettei näin olisi, koska sitten meillä saattaa olla kosteusvaurio :(

3 comments:

 1. No terve! Hieno juttu että saitte ilmalämpöpumpun toimimaan oikein ja mitä oviin tulee, niin älkää menkö rakennustorille tuhlaamaan rahojanne vaan ajakaa Hämeenlinnaan Suomen Yllijäämävarastolle. Nimensä mukainen paikka, tavaraa neljässä kerroksessa (vaikka ei ensimmäisen kerroksen tiloista uskoisi) ja kaikki täysin priimaa mutta alle puolet ovh-hinnoista. Suosittelen vilpittömästi.

  ReplyDelete
 2. Niin,

  Ei varmaan ole tehty asennusvaiheessa testiä jossa kaadetaan vettä sisäyksikön kouruun. Itse katson aina kesäisin tuleeko vettä ulkoputkesta kun ensimmäisen kerran jäähdytysasentoon laitan.

  Sisäyksikkö asennetaan useimmiten uloyksikön asennuspaikan ehdoilla. Niitä putkia on vaikea vetää kovin pitkiä matkoja kun pitää olla eristettyjä. Jos ottaa koko homman urakoitsijalta niin perushintaan kuuluu 5 m pituiset putket.

  Tässä on kuvia erilaisista asennuksista, minunkin tapaus oli siinä joukossa.

  http://www.taloussahko.com/23-kuvagalleria

  ReplyDelete
 3. Ainiin, se oli se Ylijäämävarasto! Siitä oli puhettakin joskus muutama kuukausi sitten, mutta tässä nuoruusiän dementiassani olen vallan unohtanut koko homman...Kiitos Murphy linkistä, tunnistinkin sinun asennuksesi sieltä joukosta. Meidän ulkoyksikkömme lepää parvekkeella, ja kaipaisi semmoista kopperoa kipeästi....ehdotin miehelle että tekisi kuormalavoista, mutta kuulema on liian ruma...Mutta suojelisi se sitä ulkoyksikköä kumminkin,

  ReplyDelete