Monday, December 2, 2013

Elämää nyt

Hyvää joulukuun alkua itse kullekin säädylle! Täällä on pohdittu ollut viime aikoina lämmitystä. Tämä talvihan on ollut tähän mennessä hirvittävän (lue; ihanan) leuto. Useimmiten pakkasta on tainnut olla se yksi aste, ja usein plussakeliä. Olemme pärjänneet todella hyvin tähän mennessä puulla ja muutamalla irtopatterilla lisäosassa, mutta saa nähdä miten on tulevan laita. 

Sähkökatkoja on ollut jokunen, mutta ne ovat kestäneet pisimmillään 1,5h, eli pirtti ei ole juurikaan kylmentynyt. Onneksi uudella puolella on aitokiuas, jos sähköt olisivat poikki parikin päivää, niin ei muuta kun saunomista vaan :) Aitokiuashan pysyy lämpimänäkin tosi pitkään.
Tuossa muuten meidän sauna, en muista onko siitä koskaan ollut mitään kuvaa...eipä tuossa muuten ihmeellistä ole, ei hienoja tähtispotteja tms, mutta lauteet on ihan kivat :) Kiuasta tässä nyt ei näy. Tykkään saunassamme eniten siitä, että siellä on tilaa istua, ja tietysti siitä että siellä on tosi hyvät löylyt. Eniten inhoan aitokiukaan savutusta, ja kun joskus sammuttaessa pöllyää tuhkaa... Tosin, siitä tulee savusaunamainen tunnelma! Ompa sitä välillä ollut mustat jäljet persauksissa kun lauteilta nousee :DJoulua olen laitellut tässä pikkuhiljaa jo marraskuun alusta lähtien. Naapurit taisivat laittaa jo lokakuussa jouluvalot, joten minäkin uskalsin olla aikainen. Meillä on ihan vaan valkoisia jouluvaloja....Yhdessä tielle päin olevassa ikkunassa on normaali 120 lampun valosarja. Yhdessä taas on kaksi lumihiutalekuviota, ja itse tekemäni "valopallo"...Siitä pitää laittaa joskus kuva, se on aika nätti vaikka itse sanonkin (enkä ota koko kunniaa; kaverini äiti opetti meitä tekemään niitä!)

Kolmanteen tielle päin olevaan ikkunaan en saa valoja, koska pistorasiaa ei ole sopivasti. Siinä roikkuu valkoisia pitkiä lumihiutalekuvioita, sellaisia huopaisia.
 

Lisäksi on viime vuodesta tuttu pikku-muovikuusi (ja ennen inhosin muovikuusia, kaiken kokoisia ja näköisiä!). Lisäksi on pihalla valosarja varaston nurkilla :) Nappasinkin siitä tuon ylläolevan hämyisen kuvan yksi ilta tullessani autoilemasta.Kynttelikön laitoin eilen, tällä kertaa sen paikka on vanhan puulieden päällä - tosin se joutuu väistymään jos tulee kovia pakkasia ja alamme lämmittää myöskin sillä.
Tontut (perinteiset, punaisesta kartongista leikatut) valloittivat myös taloa viikonloppuna...Niissä on vanhaa kunnon tunnelmaa, etenkin siinä yhdessä, jonka jalkaa olen lapsena purrut :D Siinä on minun  hammaskartastoni, joten tontulla on jo ikää aikalailla. Ihanaa kun tuollaista säilyy.


Pihalla meillä on neljä lyhtyä, ja yksi jäälyhty. Jäälyhtyjä olisi mukava tehdä lisää, etenkin niitä punajuurimehulla yms värjättyjä!
Tuollaiset tyynynpäälliset, siis koristetyynynpäälliset ostin muuten Ellokselta edukkaaseen 2,5e hintaan. Siis muistaakseni hinta oli tuo, alle kolmen kuitenkin. Sopivat meille hyvin. Tuo toinen karvainen onkin sitten kalliimpi, 50e, Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys!
Olohuoneemme näyttää nyt tältä, tosiaan tuota yläkerran tavaraa on "vähän" sullottuna tänne...

 Kuvanottovaiheessa näköjään oli jo nuo lumihiutalekoristeet muttei sitä mun pallukkaa :D Ja toisessa ikkunassa näkyy ne huopaiset lumihiutalekoristeet, tosin aika kaukaahan ne tässä on kuvattu. Mutta siis, eiks oo kauniisti meidän keinutuolit??  Ja Hiiri-Neiti kurkistelee verhonraosta pihalle tuossa oikealla ;)


Takkahuoneen puoli on siis erotettu olohuoneesta, jouduimme laittamaan väliin vaatteita varten hyllyn, ja vitriinihyllyn. Kuten näkyy, pyykit ainakin kuivuvat :D
Keittiö ei ole niin pahasti täyteen sullottuna, mutta on sielläkin esimerkiksi korivaunu, toinen pyykikuivausteline ja yksi iso pahvilaatikollinen mun levyjä, cd:itä ja vanha levysoitin, kun ne eivät nyt muualle mahdu :( Ne vaan eivät nyt näy tässä kuvassa.Tämä on ehkä komein rakennelma...MUTTA KUN NOI KAMAT EI MAHDU MIHKÄÄN MUUALLE :( Eipä sitten vieraat nuku levitettävällä sohvalla, kun se on täynnä kamaa...huom, tuolla takana on jouluvalot :D
Mutta, yllättävän hyvin me kaikki kamat ollaan saatu sullottua ja pystytään vielä elämäänkin täällä, ottaen huomioon että meiltä lähti yhtäkkiä puolet pinta-alasta pois....Ja juurikin makkarit!

No comments:

Post a Comment