Monday, November 25, 2013

Ei edelleenkään edistystä

Kun tietäisittekin, miten väsyttävää on taistella näitä tuulimyllyjä vastaan...Suomessa ollaan kyllä niin takapajuisia näiden kosteusongelmien ja homeen kanssa, ettei ole tosikaan. Mikään ei toimi, kukaan ei ole vastuussa, jne....Koita tässä sitten jaksaa olla positiivinen.No, tänään ajattelin itse tarttua puhelimeen, kun ei noista helvetin "asiantuntijoista" ole paskaakaan hyötyä tässä. On vähän sellainen olo, että minä, tyyneyden ja järkevyyden perikuva, alan olla siinä pisteessä, että alkaa tulla tekstiä. Ei niin kaunista tekstiä.


Täällä on kaikki jatkunut muutoin normaalia rataa, eli pojan kanssa kerhoja ja muuta menoa, ensi viikosta tosin jäävät minun astangajooga ja pojan muskari tauolle, ja jatkuvat vasta tammikuussa.

Jouluostoksia on tehty, eli yritetty bongata kaikkea mahdollisimman kivaa ja halpaa....Onneksi löysin yhden lopettavan putiikin, jossa oli tosi paljon kaikkea kivaa alennuksessa, sieltä löytyi monta lahjaa. Ja onneksi olen maksanut aaiiivan liikaa veroja, joka tietää ihan kivoja palautuksia pian :)
Autosta hajosi startti, siinä oli yhden viikonlopun homma korjata. Se hajosi pari viikkoa sitten tiistaina ihan yllättäen, auto ei vaan startannut....Onneksi anoppi sattui olemaan meillä yökylässä, ja päästiin hänen kyydillään Mll:n kerhoon ja muskariin :) 5 päivää auto oli pelistä pois, ja kyllä oli orpo olo kun ei päässyt itsenäisesti liikkumaan! Ja onneksi mies sai sen itse korjattua, joten homma ei kustantanut kun uuden startin, eli noin 120e. Tosin samalla reissulla ostimme myös tuhkaimurin, joka käy myös märkäimurointiin. Olemme pitkään ajatelleet sitä, koska puulämmityksemme on niin ahkeraa. On se kätevä! :)

Niin, tuossa jokunen aika sitten tuli taas kerran uusi ongelma, nyt talon uuden ja vanhan osan välisestä rakenteesta löytyi jotain sinne kuulumatonta....Rankkasateella alkoi tippua vettä, teimme avaustyötä ja löysimme seuraavaa:
Hassua miten siihen sitten suhtautuikaan. Totesin vaan ironisesti, että "no voi ihme. Ootas kun haen kameran"...nappasin kuvat ja menin tekee iltapalaa. Ei jaksa enään vauhkota, mitä siitä on hyötyä. Me ollaan naimisissa tämän talon kanssa, tai ainakin tämän lainan...Se mitä tulee vastaan, on vaan otettava vastaan. No, nyt sieltä ei ole enään tullut vettä, joten en tiedä yhtään mitä helvettiä toi taas oikein oli ja mistä ja miksi se tuli. Ihan sama. En jaksa miettiä. Niinkuin en viimeksi jaksanut edes kirjoittaa tästä, vaikka se oli jo tapahtunut.


Tässä on myös ollut puskiensiivustalkoo...siis tieyhdistykseltä tuli laskun mukana kirje, että olivat päättäneet että tienvarret pitää siistiä. Se oli kyllä mukava päätös, tuli paljon kivemman näköistä, kun monet ovat jo leikanneet pensaita ja oksia tien läheltä. Tässä meidän pino noin 4 metrin matkalta...

Niin, ja isänpäiväkin tossa meni :) Me tehtiin pojan kanssa suklainen kakku, ja lahjaksi annettiin lantiopyyhe, tai siis se semmonen minkä saa tarrakiinnityksellä lantiolle. Ja laatikollinen pätkiksiä kanssa :) 


Tässä pohja :D

 
Peräti kolme korttia isille, ja kaikki Ronilta :) Yksi tehty MLL:n kerhossa, yksi perhepäivähoitajalla ja yksi perhekerhossa!

Tässä vielä meikäläisen uusi tukkatyyli, etutukka 17 vuoden tauon jälkeen :) 

 

3 comments:

 1. Niin,

  Nämä nykyilmaston rankkasateet ovat aiheuttaneet meidänkin taloyhtiössä vaikeasti havaittavia vesivuotoja. Kun vettä tulee rankasti se tulvii hormien ja taitteiden nurkissa ja voi nousta tavallaan ylämäkeen. Kaikki näyttää katolta katsoen kuivalla ilmaa ok.

  Jos teillä on uuden ja vanhan osan katot eri tasossa veikkaan että sade osuessaan matalamman osan katolle roiskuu korkeamman osan seinään ja valuu siitä pellin reunaa sisälle. Olen katsonut naapurini kattoa ulkoapäin kun sataa rankasti, näyttää että roiskepisarat pomppivat puoli metriä ylöspäin, koko kattopinta on yhtä sumua.

  Jos teillä on tuollainen eritasoinen kattorakenne niin lisäpelti vaan sinne korkeammalle seinälle ja vielä kitti alareunaan niin se auttaa.

  Meillä oli lumi painanut ilmanvaihtohormiin pienen pienen repeämän saumaan. Kun vettä on tulvaksi asti se kyllä imee kosteutta alas vaikka rako näytti ihan mitättömältä.

  ReplyDelete
 2. Komppaan Murphyä ja olisin enemmän kuin kiinnostunut tietämään kuka tuon teidän talon rempan on tehnyt, olkoonkin ettei asia meikäläiselle mitenkään kuulu.

  ReplyDelete
 3. Kiitos Murphy, jotain tuollaista juuri mietimmekin...Noita kaikkia remppoja on jokainen asukas vähän vuorollaan kai tehnyt, mutta tuon lisäosan on tehnyt asukas nro. 2 :) Kuulema asiallinen ja hieno mies, varmaan parhaansa tehnyt, mutta aika varmaan tekee tehtävänsä kaikille rakenteille, ja ehkei kaikkea ole osattu ajatellakaan ihan loppuun asti...nyt ei ole vettä näkynyt, mutta vähän kyllä pelottaa nuo rakenteet...No, palanen kerrallaan kuntoon. Kyllä tämänkin pimeän tunnelin päässä on oltava vielä valoa! :)

  ReplyDelete