Monday, April 1, 2013

Ja löydöt senkus jatkuvat

 Kylmän ulkovaraston ylisiltä pilkisti jotain mielenkiintoista....Vanha rukki kaipaa hieman kunnostusta, mutta päätynee sisustuselementiksi, kunhan saan olohuonetta hieman järkevämpään kuosiin jossain välissä. 

Pääsiäinen sujui lähinnä pihahommissa ja herkutellen, lepäämisestä nyt ei voi kyllä sanoa mitään. Meillä tuo poika herää niin aikaisin joka aamu (06-07 tavallisimmin). Pääsiäisen menuun kuului kalkkunaa, persikkarahkaa, pääsiäiskakku ja suklaamunia ja -pupuja tietty! :) Kakku hieman epäonnistui, en suosittele vaniljakiisseliä väliin...Hieman pyrki levähtämään! Mutta hyvää oli!

                                                         Tässä leipurikaverini


Uskomatonta kyllä, mutta poika veti hampaat irvessä tuota kuormaa saunalle! Hankkiuduimme eroon edellisten asukkaiden "jätepuista", siis tuollaista puulistaa yms...Mies pilkkoi kirveellä ja me pojan kanssa kasasimme pahvilaatikoihin. Kyllä noilla saunaa kehtaa lämmittää. Huomasimme muutoinkin tuossa joku aika sitten, että aitokiuas tykkää kun sitä lämmitetään noilla pienillä puilla. Tarvii polttaa paljon vähemmän saadakseen kunnon löylyt aikaan.
Tässä sitten olisi se seuraava homma! Lauantaina saapui kuorma, suurimmaksi osaksi koivua tässä on. Muutama (4-5)haapaa ja yksi mänty myös löytyy. Saamme klapikoneen lainaan, ja ilmeisesti miesporukalla meinaavat noita tehdä. Me häippäisemme nimittäin sunnuntaina vajaaksi kahdeksi viikoksi äidilleni korteeraamaan, koska menen töihin sille suunnalle pienen pätkän verran.

Niin, en tainnut koskaan valaista miten kävi Axl-kissamme eläinlääkärireissun. Pojan verikokeista löytyi sellaisia uutisia, että sillä on eksokriinen haiman vajaatoiminta. Siinä haima ei tuota entsyymejä, joita sen kuuluisi tuottaa. Tämä ei ole sama kun diabetes kuitenkaan. 

Nyt lisäämme aamuisin kissan ruokaan 1/3tl Panzym-nimistä jauhetta, joka korjaa tilanteen. Suomessa Panzym on 148e 220g purkki, mutta huomasin että briteistä samaa saisi 58 punnalla...varmistan vielä tullista, saako tuota reseptitöntä valmistetta tilata, mutta luulen että saa. Se kyllä olisi mainio homma! Kissa on alkanut jo saamaan painoa takaisin, ja hieman on ripuliongelmakin parantunut...kohta viikko lääkkeensyömistä takana. Olen niin onnellinen, jos ja kun tämä korjaantuu lääkkeellisesti!
 

3 comments:

 1. Niin,

  Hienoa arkielämän eloa ja kuvausta. Nuo puut kun pilkkoo niin siinäpä sitä on energiaa kyllin. Ylivuotiset puut palaa parhaiten.

  Poikasi tarvitsisi ensi vuodelle vesikelkan. Jos googlaat Murphy ja vesikelkka, tulee minun parin vuoden takainen vesikelkkajuttu.

  -No on turhan painava silloinkin ja ei mene hangen päällä, kunhan totesin.

  ReplyDelete
 2. Kunnostakaa ihmeessä tuo rukki ja tehkää se huolella sillä ne ovat arvotavaraa! Muistaakseni noiden kohdalla on jopa rajoitteitta koskien ulkomaille vientiä (katoavaa kansanperinnettä nuo vanhat).

  On siinä puusavottaa mutta palkitseehan se sitten ensi talvena!

  ReplyDelete
 3. Jees, vesikelkka olisi kyllä kätevä, ja maitokärryt! Dementikkona muistelen nyt kirjoittaneeni tuon Murphyn blogin kommenttiboksiinkin, mutta varma en ole, joten kirjoitan sen nyt tähänkin :D
  Peppone, vielä kun löytyisi kultaa pari harkkoa! :)

  ReplyDelete