Friday, April 19, 2013

Työtä, yrjöä ja kotiinpaluu

Työt on taas lusittu, tai väärä termi- tosi mukavaa oli kyllä. Paitsi onnistuimme sitten nappaamaan vähän yli viikko sitten yrjön kylään - ilmeisesti Hoplopista :( Olimme siellä siis keskiviikkona kaverin ja hänen lapsiensa kanssa, ja perjantaina poika sairastui elämänsä ekaan yrjöön. Onneksi hän oksensi vain kolme kertaa.


Mun vuoro oli sitten kahden päivän päästä sunnuntaina, ja sitten sairastui äitinikin saman päivän iltana. Lisäksi tauti tarttui töihin. Oli tosi voittajafiilis kun aiheutin tuollaisen hirveän epidemian. Mutta noille ei voi kyllä mitään, ja jos vaan ikinä olisin voinut, olisin heti ottanut taudin kaikista asukkaista ja työtovereista itselleni.


No, siis moni tapaaminen jota suunnittelin meni mönkään taudin takia, ja kotiin palattiin toissapäivänä. Mies täällä oli ahkeroinut ja saanut puuvajan lattian valmiiksi. Toinen kissammekin oli ahkeroinut ja ruikannut pisut eteiseen...Toivon mukaan tämä nyt oli vaan kertaluontoinen homma, koska kisulla on joskus ollut taipumusta ruikkaista jonnekin. 


Heitin eteisen vanhan räsymaton roskiin, se oli siinä muutenkin vaan väliaikaisratkaisuna, ja se oli edellisten asukkaiden ja yhdestä kohtaa jo hieman rikki. Nyt eteisessä on taasen väliaikaisratkaisumatto, sellainen tummanharmaa perus-eteismatto. Onneksi kenkiä voi nyt säilyttää myös kylmässä eteisessä kun siellä ei ole enään niin kylmä. Olemme koko talven säilöneet käyttökenkiämme tässä lämpimässä eteisessä ja muita kylmässä, mutta nyt täytyy pelata varman päälle ettei Enska intoudu...

Lumet ovat sulaneet aivan huimasti, ihanaa! Jotain jopa pilkistää...
Pikkuisia krookuksia, laskin torstaina että 38kpl. Nyt niitä on noussut vielä paaaljon lisää! Ajatelkaapa, kuulin että nämä ovat talon (ilmeisesti) rakentaneen miehen, Oivan, istuttamat krookukset, koko kadulle ei nouse kenellekään mitään aiemmin, kuin nämä kukat....Ihana tarina! Kiitos Oivalle, että tämänkin poropeukalon pihaan tulee edes jotakin. Nyt siis saadaan jännittää nousevatko viime syksynä istuttamani sipulit. En edes muista mitä kaikkea istutin ja mihin, mutta se varmaan selviää kunhan kaikki lumet sulavat. Ajattelin ympäröidä "penkit" vanhoilla kiuaskivillä joita löytyi hirveä määrä piharakennuksen takaa. Saa välttää ainakin tämän kesän.

Tässä muutama kuva reissultamme, Hoplopin tunnelmista; Niin ja muutes mies sai yrjön kylään aamuyöllä, vaikka mulla oli 4 oireetonta päivää ennen kotiinpaluuta ja pojalla 6! Huhheijaa mikä tauti.

1 comment:

  1. Oksennustauti oli täälläkin päin liikkeellä muutama viikko sitten ja se kävi läpi koko kylän. Nyt on sitten koiran vuoro ja se on aamusta asti oksentanut, joskin nyt on ollut muutaman tunnin oksentamatta. Varmaan syönyt metsälenkillä jotain p*****kaa.

    Kesä tulee sittenkin ja oikein aurinkoista viikonloppua teille!

    ReplyDelete