Wednesday, November 14, 2012

Mä ikkunoita teippaileeeen....(ja mies remppailee)


Heipä hei, ehdinpä vihdoin tekemään pientä päivitystä tännekin.Heti näin kärkeen, kellarille kuuluu ihme kyllä hyvää. Tuossa viikonloppuna ja loppuviikosta satoi rankasti, mutta ihmeeksemme vettä ei kellariin tullut, vaikka sieluni silmin näin ainakin 10cm siellä vettä. Mystistä.


Mietimme, voisiko pohjavesi täällä olla jotenkin korkealla, nimittäin sakokaivokin käyttäytyy perin oudosti. Mies katsoi sinne aikalailla silloin, kun kellarissakin oli vettä, ja kaivo oli aikalailla tulossa täyteen. No, hän teetti juuri uuden kunnollisen metallikannen sakokaivon päälle (vanha oli lahonnut, puinen ja todella vaarallinen). Ihmeekseen hän huomasi, että pinta oli pikemminkin laskenut....Hmmm, hämärää.


Kaipa tuollaiset vanhat sakokaivot fuskaavatkin, mutta tuskimpa nyt kovinkaan dramaattisia määriä. Muutenkin viemäriasiassa on sen verran uutta, että kuulimme lainoppineelta taholta, että voisimme saada lisää lykkäysaikaa sillä perusteella, että kuntotarkastusraporttiinkin on merkitty ex-omistajan lausumana 2016-vuosi viemäröintivuodeksi. Niimpä voisimme vedota tähän seikkaan ja saada siirrettyä viemäröintiä - jopa tuonne vuotee´n asti.

Tällä viikolla sitten perehdyin ikkunoiden teippaukseen. Mietittiin liimapaperia ja teippausta, kumpi olisi parempi, mutta kokeilemalla se kai vaan selviää. Lisäksi vaikuttava tekijä oli se, ettei lähimmästä rautakaupasta löytynyt kuin ikkunateippiä. Liimapaperia olisi varmaankin saanut Tampereen Nekalasta Rakennustorilta (oiva paikka! Kuin vanhan tavaran ja rakennusmatskun Ikea!)

Tätä x2 rullaa, ei ollut kallis. Enpä ulkoa muista mutta alle 5e pakkaus varmastikin. Meillä on 7 ikkunaa, ja yksi rulla riitti mainiosti niihin.
Luulen, että tuo ikkunateippi on helpompi vaihtoehto kuin -paperi, joka olisi täytynyt kostuttaa. Tosin paperi olisi hellävaraisempi maalille, mutta sillä ei juurikaan ole väliä, kun suurin osa ikkunoista on pienen tai suuremman kunnostuksen tarpeessa....
Ohjeet kaikessa yksinkertaisuudessaan
Sain lähes kaikki ikkunat yhtä kokonaista ja kahta tuuletusikkunaa lukuunottamatta valmiiksi pojan päiväunien aikana, eli ei se kauan ottanut. Edellisiä teippauksia oli aika hankala paikkapaikoin irroittaa. Ne taisivat olla maalarinteippiä....Tässä kuva vanhoista teipeistä eräässä ikkunassa:

               
                               

Uudet teippaukset taas näyttävät tältä:
                               

Eli eivät juuri kauheasti näy. Yksi yläkerran ikkuna jäi vielä käsittelemättä, koska sen edessä on sijoituspaikkaa vailla olevia vaatelaatikoita (kyllä, edelleen!). Aika vaikea homma siirtää 6 vaatekaapillista tavaraa kahteen.....Yhtälö ei täsmää....Something needs to be done, mutta ei hötkyillä. Välttämättömimmät kuteet ovat nimittäin kaapeissa.

No, mutta takaisin ikkunoihin. Kaksi tuuletusikkunaa jäi siis vielä sulkematta, koska ne kaipaavat heti käsittelyä. Harmittaa, kun en ottanut makuuhuoneemme tuuletusikkunasta kuvaa ennen putsaamista ja sitä kun mies vei ulkolasin hiottavaksi ja maalattavaksi...Nimittäin väliin oli päässyt kosteutta, uloin lasi oli aivan junttaantunut kiinni eikä kai hengittänyt, joten ikkunassa oli sisässä hometta.
Pojan huoneen tuuletusikkuna oli myös aika lohduton näky;
  


Vielä kertaalleen lähempää koko komeus...


Ensi hädäksi tietysti imuroin sisäpuolen, ja mies hoitaa ikkunan kuntoon toivon mukaan ensi viikolla. Sitä ennen eristystä hoitaa rullaverho ja paksu verho, jonka asetin juuri tuuletusikkunan kohdalle.


Pientä osviittaa tulevista elukkatappeluista antoi pojan huoneen ikkunateipeistä löytyneet muurahaiset- niitä ei muissa huoneissa ollut. Myös joskus harvoin olen nähnyt täällä keittiössä yhden muurahaisen kävelevän lattialla...Talosta löytyi varmaan 10 purkkia raidia, joten....arvelen pahinta. Onneksi edellisessä asunnossa (sekä kesämökeillä) kouluttauduin aika tehokkaaksi muurahaistorjujaksi, lisäksi miehen veli on alalla :)


No, mutta tällaista täällä. Jospa ehtisi lukea blogeja tänään, huominen menee taas kun siivillä. Menemme kolmatta kertaa Ronin kanssa pomppukerhoon, se on sellainen hauska juttu lapsille, saa liikkua ja peuhata kaikenlaista liikuntavälineiden kanssa :) Ilmainenkin se on. Roni, 1v 7kk kuljettaa jo konkarin elkein sählymailaa...Itse aloitan tällä tai ensi viikolla salitreenin, kunhan paikallinen kuntosalin treeniohjelmien tekijä ottaa yhteyttä ja päästään sopimaan aikaa :)

2 comments:

  1. Hommaa on riittänyt ja hyvä juttu ettei kellariin ole enää tullut vettä. Ostospaikoista puheen ollen, oletko tutustunut Suomen ylijäämävarastoon? (tuolla nimellä, myymälä joa on iso Hämeenlinnassa, omat nettisivut) Sieltä saa ykkösluokan kamaa todella edullisesti ja netistä voi katsoa viimeisiimät varastolle tulleet tavarat. Ei pidä ihmetellä jos menee käymään eikä näe kuin yhdessä kerroksessa tavaraa. Se on näet se alin..
    Kannattaaa tutustua.

    ReplyDelete
  2. Kiitos vinkistä, vaikuttaa tosi hyvältä! Näitä ei kyllä itse ikinä löydä, ellei säkällä satu törmaamään....Juuri yhdestä blogista bongasin mooonta hyödyllistä linkkiä Pirkanmaalla toimivista rakentamiseen ja entisöitiin liittyvistä pikkupuljuista, jessh :) Siis, jos meiltä loppuu hermot ja aika kesken...kunhan vaan olis sitä rahaa :D

    ReplyDelete