Sunday, November 18, 2012

Herhiläispesä ja muuta mukavaa :)

               

                             Saatiin, tai oikeastaan LÖYDETTIIN uudet naapurit aamulla...

Taitaa olla herhiläispesä...Ilmeisesti ne ovat monivuotisia pesiensä suhteen, mutta kuitenkin talvehtivat tietysti niinkuin ampiaisetkin. Mies hävittää mokoman, kunhan tulee kunnon pakkaset. Hyi olkoon!

Pesä on pojan huoneen seinän takana, ja välillä olen ollut haistavinani outoa hajua pojan huoneessa. Nuo herhiläispesät kuulema haisevat hiton pahalle, joten tuo voi olla syy....


Olen ollut tässä aika vainoharhainen, kun säikähdin tällä viikolla näkyä eräässä pikku-ikkunoistamme. Jotenkin en ole aiemmin huomannut koko juttua, mutta nyt katselin pojan kanssa pihalla ollessa ns.koristeikkunaa, joka on vintin puolella kylmässä tilassa (aika lähellä herhiläispesää ilmeisesti). Ikkuna näyttää tältä:Ajattelin, että mitä helvettiä, onko siellä jotain homekasvustoa. No, mies sitten rauhoitteli että se näyttää karhuvillalta, ja toivon nyt sitten asian olevan näin...Googletus ei auttanut asiaa, höh.

Eilen haimme pojalle uuden sängyn, siis sellaisen lasten sängyn. Tosin se on aika iso, että siinä mahtuisi vaikka aikuinen nukkumaan :) Kyseessä on ns. formulasänky, kuvaa ei nyt ole omasta takaa kun kameran laturipiuha on hukassa, mutta tällainen:

(kuva;kalusteniemi.net)

Ja siis tuo sininen. Toivon mukaan tämä menisi teini-ikään asti, ja seuraavan sängyn saa poika tasantarkkaan kantaa sitten itse tonne yläkertaan..oli meinaan raastamista, ei ollut ihan kevyimmästä päästä tämä. Päätimmekin purkaa osittain sängyn, koska en millään jaksanut kantaa sitä.


Ikeassakin tuli poikettua ja katseltua niitä vaatesäilytysratkaisuja. Kolme vaihtoehtoa löytyi, mutta pitää vielä mitata ja tuumia asiaa ennen ostoa. Joko 3-ovinen, peilillinen vaatekaappi, tai sitten 2x senkkityyliset olisi tarkoitus ostaa. Meiltä löytyy jo yksi ikean senkki pojalta (hänen vaatteensa ovat suurimmaksi osaksi siinä), ja ainakin on ollut hyvä käytössä. Samaa sarjaahan voisi toki hankkia, malli on aika ajaton:http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80159835/

Yksi jalkalamppu ostettiin olohuoneeseen, ostin aiemmin 4 erillistä pistorasiaa, joista kahdessa on himmennintoiminto. Kaikki pistorasiat saa päälle ja pois yhdellä kaukosäätimellä. Tämän meille tarjosi hintaan 19,9e kaikille tuttu saksanmaan toivo, Lidl :) No, nyt meillä on pari lamppua himmentimellä olkkarissa. Kytketään varmaan tietokoneet ja telkut myös noihin rasioihin.

2 comments:

  1. Onpas pesällä kokoa! Kyllä ne vaan mahdottomiksi kasvavat kun saavat rauhassa väkästellä niitä. Tuo olisikin kesällä vähän kurjempi juttu kun asukkaat ovat virkeällä tuulella.
    Poitsu on saanut komean sängyn, kyllä siinä kelpaa nukkua.

    ReplyDelete
  2. No on, ukko epäili että 40cm olisi halkaisija. En tiedä onkohan pesä hylätty vai onko siellä asukkeja, mutta ei kyllä odoteta kesään asti ja oteta selvää!

    Juu, sänky on hieno ja poika ylpeä, tosin vielä nukkuu pinnasängyssään...

    ReplyDelete