Thursday, May 14, 2015

Edistysaskelia

Pitkä hiljaisuus, mutta ei kertakaikkiaan ole ollut aikaa kirjoittaa nyt mitään järkevää ylös. Yläkerran remonttia on jatkettu, ja toiveena olisi loppukesästä sinne päästä asumaan. Tosin, se voi venyäkin....taas. Kun ilman lainarahaa tekee remonttia, niin kaikkea ei voi saada sormia napsauttamalla. Ja etenkin, kun remonttia tekee hartiapankilla. Jos tuossa olisi työmies hommissa, niin äkkiähän tuo edistyisi...

Edellisten omistajien suhteen ei ole mitään uutta. Kuluttajariitalautakunnassa valituksemme on seissyt jo kuukausitolkulla. En oikeastaan edes jaksa ajatella koko asiaa, koska se ei tunnu johtavan mihinkään. Pakko fokusoida energiaansa siihen mikä on tärkeintä.

Tärkeää tässä viime aikoina onkin ollut tämä...
Eli tässä on viime syksystä lähtien odoteltu pojallemme pikkusisarusta. Armottoman, viikkoja kestäneen pahoinvoinnin jälkeen on ollut ihan hyvä odotus ja kaikki on sujunut hienosti :) Jaksoin käydä töissäkin jotenkin vaikka yrjö lensi, ja voin sanoa että 3 viikkoa sitten alkanut äitiysloma oli TODELLAKIN odotettu...Minullahan kun ei ollut koko viime kesänä kuin kaksi päivää lomaa.

Talohommista vielä; vaihdoimme tosiaan pellettilämmitykseen. Vesikiertoinen pellettilämmitys on laskenut todella roimasti energiankulutustamme, voisinkin tehdä seuraavan postauksen siitä. Miehelläni on hyvät taulukot siitä, kuinka paljon sähkönkulutus tosiaan laski tällä vaihdoksella. Tässä pari kuvaa asennusvaiheista...
                                                                  

Itse tekemällä reiät vesiputkia varten säästi asennusmiehen kuluissa. Tarvitsimme sis putkarin, joka liitti vesikiertoisen takan meidän lämmitysjärjestelmäämme. Mutta mies teki reiät ja veti putket, ja kävi hakemassa kaikki tarvikkeet. Kyllä siinä jokunen ilta meni askarrellessa noita.    Hormiliitännän paikka myös vaihtui, joten tarvitsi tehdä uusi reikä hormiin, ja tukkia vanha. 

Ja tässä varmaankin ensimmäistä kertaa takkamme toiminnassa. Onhan se vähän modernin näköinen tällaiseen talovanhukseen, mutta pilvissä olevat lämmityskulut olivat se, joista oli pakko saada tingittyä.

Meillä oli ennen ympäri vuoden sähkölasku n.350e/kk. Nyt lasku on n.120e kuussa....tottakai pelletteihinkin on mennyt talvikuukausina rahaa. Mutta enemmän laskelmia seuraavassa postauksessa :)

1 comment:

  1. It will not appear on the negation of desire, but the desire to merge and upgrade to a higher level of consciousness
    _________________________
    I hope you like it: http://www.Fastfifa16.co.uk/
    I put my thoughts all written here: Cheap FIFA 16 Coins

    ReplyDelete