Friday, October 17, 2014

Hiljaisuuden jälkeen

Täällä ollaan! Aikani on vienyt ihan totaalisesti työt, minullahan ei siis ollut lainkaan kesälomaa. Lisäksi olen parhaimmillaan (tai pahimmillaan?) tehnyt nyt kolmea työtä samaan aikaan, joten oikein millekään ylimääräiselle ei ole jäänyt aikaa.

Kesän alussa viimeksi kirjoittelin, ja kerroin että ehkä saamme remonttia aloitetuksi. Lämmitysjärjestelmän vaihto on ollut tässä päällimmäisenä asiana tällä hetkellä. Täällähän siis oli ne vesikiertoisen patterit, ja tosi vanha kattila, joka vei hurjasti sähköä. Lisänä kaminatyyppinen takka, vanha puuliesi keittiössä, ja huono ilmalämpöpumppu ylhäällä. Plus sähköpattereita.

Mieheni teki kovasti laskelmia ja otti asioista selvää. Meille tehtiin myös tarjous maalämmöstä, mutta hinta oli tosi suolainen. Päädyimme pellettitakkaan, ja satuimme saamaan ihan käyttämättömän, noin 7000e arvoisen takan 2300e:lla. Se siis ostettiin, ja nyt on kolme (!!!) viikkoa metsästetty tuloksetta putkimiestä, jotta takka liitettäisiin meidän vesikiertoiseen järjestelmäämme. Se ei vaatisi paljon, mutta työ onkin siis LIIAN pieni putkareille, ei kiinnosta!

Todella ärsyttävää, yksi jo kävi paikan päällä ja piti tulla laskelma mitä tulee kustantamaan, ja olisivat tulleet tekemään...No, ei mitään. Tyyppi ei tullut ollenkaan. Kun kyseessä on vielä saman kylän ihminen, niin kyllä ihmetyttää :( 

Viime yönä oli ekaa kertaa kunnolla pakkasta, eli noin -8 astetta. Meillä oli 3 patteria päällä, kylmin nurkka sentään pysyi +16 asteessa, mutta olisi tuo takka nyt ollut kiva saada käyttökuntoon jo. Uudet laatat kävimme ostamassa Bauhausista, ja muuten myös hormin paikka muuttuu. Vanha hormin reikä tukittiin palovillalla ja mies teki rosterisen "tulpan" siihen päälle, ihan siisti.

Tässä samanlainen kuin meillä, eihän tää nyt ihan niin hieno ole, kun vanhat kakluunit, mutta pääasia tällä hetkellä, että edullisesti olisi lämmintä...ja yhdellä täytöllä palaa 3vrk :)
 


Kesällä vaihdoimme myös ovet. Löysimme käytettynä 3 Honkarakenteen hienoa ovea, yhteensä 300e. Ovet ovat tosi nätit. Ulko-ovi meni siis vaihtoon, ja yläkerran tosi huonokuntoisten ovien tilalle vaihdettiin meidän entinen ulko-ovi. Kaksi ovea odottavat nyt sitten uusia paikkoja- varmaankin löytävät ne kyllä tässä projektin edetessä.

Muutakin pientä fiksailua tässä on tehty, ja kuluttajariitalautakunnassa on meidän juttumme edellisten asukkaiden suhteen. Oikeuteen ei sitten uskallettu vielä lähteä - jos olette lukeneet päätöksiä näistä korvausjutuista, niin valitettavasti ei ole aina niin helppo ennustaa, joutuuko maksumieheksi jopa itse! Aivan uskomattomia päätöksiä on kyllä ollut, läpimätiä taloja on myyty ja sitten ei myyjä olekaan vastuussa... :( Esim. tässä hyvä juttu aiheesta  http://www.hs.fi/kotimaa/a1367631259834

Loppujenlopuksi on saatu kyllä aika vähän aikaan, mutta tuo rahoituspuolikin tässä on ollut ongelmana. Ja ensin piti odottaa, haluaako vastapuoli vielä jotakin tutkimuksia. Mutta ennen ensi kesää me toivon mukaan saisimme ylös lattiat ja yhden huoneen plus aulan valmiiksi...!

No comments:

Post a Comment