Tuesday, June 3, 2014

Kesä on täällä

Ollaan kyllä koko perhe niin kesäihmisiä kun olla ja voi, joten nautittiin kyllä helteistä, kun niitä taannoin oli. Nyt on valitettavasti ainakin täällä Hirsisessä unelmassa ollut hieman vilakammat kelit - tosin eilen oli kohtuullisen lämmintä taas.Viime syksynä istuttamani sipulit ovat osittain tuottaneet "satoa"


No, toiset sipulit, joita kaivoin tuohon kukkalaatikkoon, eivät ole kyllä ainakaan toistaiseksi nousseet....olen luopunut jo toivosta niiden suhteen. Samoin penkistä oli kuollut yksi ruusupuu, varmaankin talvi oli liian vähäluminen ja se kärsi kylmästä.


Kävinkin pojan kanssa sitten Multasormessa, alias agrimarketissa shoppailemassa....Nyt pihasta löytyy kaikkea tällaista
 Ja huom, taustalla oleva peräkärry! Saatiin anopilta "ennakkoperintönä" hänen peräkärrynsä, sillä optiolla että lainataan sitä hälle tarpeen vaatiessa :) Ihan hyvä kyllä olla nyt oma kärry, kun tuota remppaa aletaan aloittalemaan. Mutta siitä lisää postauksen lopussa.

 Kävimpä kaivelemassa talomme takana olevaa rinnettä. Se on nähtävästi ollut noin 1930-luvulta asti "kaatopaikkana". Ei sillä, että siellä olisi ihan hirveästi kaikkea roskaa, mutta esimerkiksi vanhoja, käsinpuhallettuja lasipulloja ja kaikenlaisiä peltitölkkejä ja sankoja sieltä löytyy.
Osa on jo hautautunut maan alle, tällaisen löysin puoliksi maan sisältä :D Vanha emalipata sai uuden elämän.
Eipä olisi menneet polveet arvanneet, että heidän metsään viskaamansa rikkinäinen emalipata tulisi olemaan paraatipaikalla talon edessä!!! :)
Joku pari viikkoa sitten kukkapenkki näytti tuolta, mutta nyt siinä on aika paljo enemmän jo "eloa". Onneksi! Raparperitkin onvat nousseet tosi hienosti. Keitin muutaman litran niistä mehua, tein kattilallisen kiisseliä ja 3 piirakkaa, vai oisko ollut neljä. Sitten loppui meiltä into raparperin syöntiin, ja pistin taas paikallisen kirppispalstan seinälle ilmoituksen, että saapi hakea. "Tienattiin" muutama kahvipaketti sekä omenapiirakkaa :) Ja raparperittömät saivat raparperia! :)
 Nyt kesän alussa olen alkanut taas liikkua aktiivisesti. Oon niin kesäihminen, talvella ei oiekasti kiinnosta paljoakaan olla pihalla, korkeintaan luisteluun tai ehkä hiihtoon mut saa houkuteltua joskus. Nyt olen mm. pelannut frisbeegolfia, jalkkista ja uinut. 

Tässä ollaan Likkojen lenkillä Tampereella! Saatiin pihakalusteetkin laitettua. Paviljongista oli hävinneet kokoamisohjeet, onneksi mies on aika hyvällä hahmotuskyvyllä varustettu...!

 


 Sitten sarjassamme "Ei mennyt ihan niinkuin Strömssöössä", mun askartelut. Töistä kaksi hajonnutta pyykinkuivaustelinettä, auton sprayjausmaali ja elämänlankaa (siis tuo kukka) :D Ei se nyt ihan näytä semmoselta sisustuslehden jutulta, MUTTA oottakaa kun tuo elämänlanka kasvaa!!! :) Ehkä kaks viikkoa niin näyttää jo hienommalta!
 Ja tohon tulee se joku pensas/kasveja, joita siihen aina tulee...tänä vuonna laitoin kaukaa viisaana ton aidan vähän kauemmaksi, viime kesänä se oli aika mitäänsanomattoman näköinen, koska se jäi kokonaan noiden kasvien peittoon :D

Mutta tällaisia täällä, ollaan myöskin käyty Vierumäellä polttareissa kiipeilemässä Flowparkissa, ja mä aloitan tänään kakkostyön! Olen siis edelleen henkilökohtaisena avustajana aamupäivät, ja nyt alan toisinaan siivota iltaisin liiketilaa. 

Remontista; nyt kesällä tehdään hirsikorjaukset, ja katsotaan mitä muuta. Tuo nyt ainakin. Katsotaan paljonko saa remonttilainaa....Meidän talojuttu menee varmaan kuluttajariitalautakuntaan, ei oikeuteen.

No comments:

Post a Comment