Thursday, February 13, 2014

Buzzador; Muutama sananen Watson-palvelusta"Watson - Suomen monipuolisin tv-sisältö, Makuunin leffavalikoima ja maksu-tv-kanavia. Watson tuo tv-sisällön televisioon, tablettiin, älypuhelimeen ja tietokoneeseen. Watsonin avulla voit katsoa peruskanavien tv-ohjelmat livenä tai jälkikäteen, minkä lisäksi voit tallentaa rajattomasti ohjelmaa puoleksi vuodeksi. Lisää sisältöä tarjoilevat myös lisämaksusta tilattavissasi olevat mielenkiintoisimmat maksu-tv-kanavat sekä Makuunin leffavalikoima - sadat kotimaiset ja ulkomaiset elokuvat."

Lähdin mielenkiinnolla perheen kanssa kokeilemaan Watsonin palvelua, kun saimme ilmaisen koekuukauden ja sen lisäksi ns. tv-tikun. Ensimmäisenä törmäsimme ongelmaan - laite oli todella vaikea saada asennettua, vaikka mies onkin aikamoinen velho laitteiden ja koneiden kanssa. Aluksi emme saaneet toimimaan kertaakaan palvelua, vaan selain (Firefox) kaatui kokoajan, tai siis meni täysin jumiin. Kuvaa ei tullut siis ollenkaan.

Mieheni laittoi meille sitten windowsin uusiksi, muutenkin se oli kyllä ollut tehtävälistalla, joten nyt oli hyvä houkutin saada homma tehdyksi :)

Joten, yhden illan asentelun ja työn jälkeen, Watson vihdoin toimi :) Palvelun ideahan oli siis periaatteessa ihan loistava. Katso tv-ohjelmat silloin kun haluat. No, mutta sitä vaan on jotenkin tottunut Areenaan, Katsomoon ja Ruutuun (eli kanavien omiin palveluihin, jossa netin kautta voit katsoa tosi monia ohjelmia jälkikäteen. Tosin ne ovat palvelussa vaan määärätyn ajan, mikä on miinusta)

Lisäksi Watsonin kautta saisi siis kanavapaketteja näkymään...No, meillä kun ei ehditä katsomaan edes niitä muutamaa ohjelmaa, niin kanavapaketeille ei oikein ole tarvetta. Lisäksi niiltä ei tule oikein mitään mielenkiintoista, ja samat leffat pyörivät muutenkin uudestaan ja uudestaan viikkotolkulla, joten ne eivät kaipaa kyllä tallentamista...

Lisäksi Watsonin kautta voi ostaa myöskin Makuunin leffoja. Tosi pettymys oli, että elokuvat oikeasti maksoivat 2,95 - 5,95...! Jotenkin siis käsitän vielä, että "oikeassa" filmivuokraamossa leffan vuokraus maksaisi tuon. Siinähän pitää kattaa liiketilan vuokra, palkat ynnä muut...Mutta että itse, netin kautta hankittuna, 24h katseluoikeudella joku maksaa lähes 6e...Huhhuijaa. 

Saimme onneksi kolme ilmaiskoodia, joilla sai vuokrata elokuvia. Olihan se helppoa toki, mutta oma tunnelmansa siitä puuttui (ja ne irtokarkit tietysti!!!). Tämäkään ei siis vakuuttanut toimivalla liikeidealla, tosin itse leffat toimivat hyvin.

Itse palvelussa on se hyvä, että siihen saa lapsilukon. On siis helppoa kontrolloida myös sitä, mitä perheen pienemmät katsovat. Muuta hyvää? No, siis palvelu toimi tietokoneella, mutta puhelimella en saanut oikein toimimaan. Meidän perheelle ei ainakaan tällä hetkellä ollut käyttöä Watsonille, tilanne voisi olla eri, jos ei olisi Areenaa yms, mistä katson lemppariohjelmat :)

No comments:

Post a Comment