Saturday, May 4, 2013

Puita, puita! Yrjöä, yrjöä!

Maksoinpa tuossa juuri 11 kiintokuutiota koivua, joista eilen onnistuttiin ehkä 1/8 pilkkomaan. Homma siis etenee :) Oli hieman hankaluuksia yhden ison koivun kanssa, joka uhkasi vyöryä päälle. Meillä oli hyvä työnjako; mies sähkösahalla pilkkoi kasaa, minä ajelin pikku-puutarhatraktoria ja keräsin pöllejä kyytiin kärryyn joka on traktorissa kiinni, ja anoppi pilkkoi kirveellä pienempiä. Poika kantoi kyytiin pienempiä puita (ihan hyvin 2-vuotiaalta!) ja keinui ja haahuili tietysti välissä. Niinkuin nyt lapsen kuuluukin.

Meillä meni kaikki suunnitelmat vähän uusiksi. Anoppi sai sunnuntaina yrjötaudin, joka siis riehui taannoin meillä. Mies oli ollut 5 päivää aiemmin yrjössä, mutta se ei riittänyt varoajaksi...kun tultiin polttareista sunnintaina kotiin, niin anoppi alkoi n.2h päästä oksentamaan, ja oli tosi sairas keskiviikkoon asti, eli 3 päivää. Itse sain sitten taudin uusiksi kurataudin muodossa maanantaina, elikkä en siis voinut aloittaa töitä. Huomena aloitan ne, teemme siis sunnuntaista alkaen kahden viikon sopparin. He eivät jostain kumman syystä halunneet tätä meidän superyrjöämme sinne... Mutta siis aivan järkyttävän helposti tarttuva ja raju tauti. Lienee ns. talvioksennustautia, joka on caliciviruksen aiheuttama. Se on myös luokiteltu joukkotuhoaseeksi luokkaan B...että siitä voitte päätellä miten täällä on voitu!Niin ja pojan 2v synttärit piti olla tänään, mutta ne oli pakko perua. Muuten kaikki vieraat olisivat saaneet tuon kamalanm taudin. Onneksi ehdin perua leipurilta pojan hienon muumikakun...Yritämme pitää juhlat kuun loppupuolella jos ehdimme. Mua niin harmittaa! Vappukin meni aikalailla sairastessa, tässä nyt muutamia kuvia....Polttareiden teemana oli Liisa Ihmemaassa :) Tässä allekirjoittaneen Herttakuningatar-asu Punanaamiosta; siis tuo pelikortti/tuubitoppi, pääkoriste, hanskat ja keihäs. Laukku löytyi omasta takaa, siinä oli sopivasti herttoja ja ristejä...Ja housut oli ihan omat vanhat.Vappuisia tunnelmia :)
Vähän köyhät oli naamarit, by Pirkka Napero, mutta ei siinä mahatautisena paljoa houkuttanut koko juhla! Poika onneksi kävi jo lauantaina mummun kanssa MLL:n vappuriehassa syömässä munkkia ja mehua, ja foliopallonkin sai valita...ja poniratsastus ja pomppulinna kuului myös päivän ohjelmaan :) Mutta siis hyvin toimi tääkin naamari, sillä on vielä tänäänkin leikitty...Äidin pitää laittaa se päähän ja laulaa "Saku Sammakko kosiomatkallaan-aaahaaa! aaaa-haa!!!"Puutyömies tauolla!

1 comment:

  1. Oksennustauti on yksi pahimmista koska se vetää täysin voimattomaksi, varsinkin jos kestää useamman päivän. Toivotan onnea puusavottaan sillä siinä on melkoinen työ ja tietysti toivon pikaista paranemista.

    ReplyDelete