Saturday, May 4, 2013

Buzzadorina huseeraamassa jälleen! Hälsans Kök-kasvisateria kiireisille


Taas sain mainion tilaisuuden itselleni ja perheelleni ihan uudenlaisten juttujen testaamiseen. Hälsans Kök- kasviseinekset olivat tällä kertaa kohteena.Meillä on se sama perinteinen kaava kuin monilla muillakin perheillä - ellei ruoka ole laatikkomuotoista tai "sekamössöä" niin se on liha, lisuke (peruna/riisi/pasta) ja kastike. Joskus harvoin tuoresalaattia, ennemminkin jotain majoneesipohjaista valmista. Onneksi kesän tullessa sitä alkaa valmistaa enemmän noita tuoresalaattejakin, kun kasvisten hinnat halpenevat ja itsekin kaipaa jotakin viileää ja kevyttä ruokaa.
Oma suosikkini on ihan perussalaatti; jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia ja punasipulia. Ehkä myös fetakuutioita kaveriksi :)


                         Tällainen oli lisukesalaattimme Hälsans Kök-aterialla :) Lidlin feta rocks!
Nyt siis Buzzador tarjosi mahdollisuuden 20e:n S-ryhmän lahjakortin muodossa hankkia Hälsans Kök-tuotteita kotiin ja kokata niistä ateria.

Meillä ateriasta nauttivat minä, mies, Roni 2v sekä anoppini :) Paikallisesta S-marketista löytyikin kolmea eri Hälsans Kök-tuotetta; Chorizo-soijanakkeja, sesampyöryköitä sekä kasvispullia. Meille Buzzadoreille suositeltiin ostamaan Hälsans Kök-kasvispihvejä, falafelia tai kasvismureketta, mutta onneksi muutkin vaihtoehdot olivat sopivia, mikäli oman kaupan pakastealtaasta ei löytyisi juuri näitä :)Kaikki Hälsans Kök -tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin ovo-vegetaarisia, eli kasvisten lisäksi tuotteet sisältävät myös kananmunaa. Hälsans Kök -tuoteperheeseen kuuluu myös täysin vegetaarinen, kikherneistä valmistettu falafel. Tuotteet on falafelia lukuunottamatta valmistettu soija- ja vehnäproteiinista. Hälsans Kök-tuotteiden sivuilta (http://www.halsanskok.fi ) selviää, että ainesosat, myös soija, ei ole geenimanipuloitua, ja nämä tuotteet eivät sisällä säilöntäaineita. Kuulosti kyllä äkkiseltään hieman terveellisemmältä kun meidän tavalliset pakasteallas-ateriamme....

Tuotteet sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18 g/ 100 g. Esimerkiksi sika-nautajauheliha sisältää verrattaessa proteiinia 17,5 g/ 100 g, raejuusto noin 16 g/ 100 g ja maitoraha noin 10 g/ 100g. Eli näillä pitäisi pysyä myös kylläisenä pitkään, ja säilyttää lihasmassansa vaikka olisi laihiksella :) Meillä vedeltiin tätä puuhommien lomassa, ja en kyllä huomannut että olisi tullut nälkä sen enempää, kuin että olisi syönyt vaikka makkarakastiketta ja perunaa.

Hälsans Kök-tuotteet ovat siis osa Nestlen tuoteperhettä, itse en tätä tiennytkään. Yritys on valmistanut kasvisruokia jo oli 25 vuotta, joten ihan uusi juttu ei tämä ole :)

Noniin, mutta sitten kokkaustunnelmiin. Koska tämäntyyppiset ruoat olivat minulle ihan uusi juttu, suhtauduin suurella mielenkiinnolla kokeiluun. Valitsin kaupasta siis yhden pussin Soya Chorizo nakkeja (4kpl, 280g), kaksi pakettia kasvispyöryköitä (300g / paketti) ja yhden paketin sesamnugetteja. Pakkaukset olivat ihan houkuttelevan näköisiä mielestäni, joten ei kun ohjeen mukaan uuniin ja nakit pannulle!
                          Yllätyin siitä että kasvispyörykät näyttivät noin lihapullamaisille, ja nugetit
                         kananugeteille! Nakitkin olivat aika "aidon" oloisia...valmisversiot!

No, ateria oli siis helppo valmistaa, kaveriksi laitoin Lidlin perunapalleroita sekä Knorrin "lisää vaan voi ja vesi"-tyylisen bearnaisekastikkeen. 

Nakit eivät paistaessa käyttäytyneet ihan samalla tavalla kun tavalliset, niihin tuli aika erikoisen oloinen pinta. Makuun se ei tietysti vaikuttanut. 
                              Tavaraa kerrakseen, meikäläisen lautanen lastattuna rehuilla :D
Sitten se tärkein eli makutuomio! Itse pidin tuotteita kohtuullisen hyvinä. Odotin ehkä hieman enemmän mausteita, etenkin chorizon kohdalla. Eniten pidin sesamnugeteista kyllä, kun olisi vielä ollut niihin currykastiketta! Suutuntuma oli yllättävän "lihamainen" kaikissa. Nälkä tosiaan pysyi yllättävän hyvin pois, eikä tullut sellaista tavallista ähky-fiilistä joka tulee ison annoksen jälkeen. Kritiikkinä sanoisin, että jokaisessa pakkauksessa luki "voimakassuolainen", (1,5% ja 1,6% löytyi pakkausselosteista). Eli en ehkä ihan pienille lapsille suosittelisi usein syötäviksi. Voisin kuvitella ostavani näitä tuotteita uudestaan, etenkin jos joku ovo-vegetaristi tulisi kylään. Hinta oli aika kallis mielestäni, 4-5e per pakkaus on aika kallista, mutta ajanpuutteen takia ehkä monikin ko. ruokavaliota noudattava ostaa näitä tuotteita, ja ovathan nämä myös maukkaita.

Poika tykkäsi kaikista tasapuolisesti, söi mielellänsä :) Anoppi kertoi ruoan olevan ihan ok, mutta huomasi suolaisuuden kovana janona, joten se ei ollut hänen mieleensä. 

Mies oli aika hauska, hän töistä tullessaan unohti meillä olevan Hälsans Kök-testipäivä :) Hän ei tunnistanut ulkonäön perusteella ruoan olevan kasvisruokaa, mutta mausta kyllä tunnisti heti. Valitettavasti vannoutunut lihansyöjämieheni ei välittänyt näiswtä, maistoi kyllä kaikkia mutta ei tykännyt. Näin tällä kertaa :) Siis 3/4 raatilaisista piti tuotteista!

Kiitos vaan Buzzadorille tästä, ja jos itsekin haluat testailemaan ilmaiseksi kaikkia kivoja tuotteita, liity tästä;www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=FI&refstr=anish


No comments:

Post a Comment