Sunday, January 20, 2013

Pientä remppaa....

Noniin, päivityksen suhteen on kestänyt aika kauan, koska en viitsinyt kirjoittaa tästä hommasta, ennenkuin olin varma että kellä tässä on vastuu, ja mitä tässä tehdään.


Eli lyhyehkösti, huomasin uudella puolella rappujen vieresä vettä pari-kolme viikkoa sitten. Mies irrotti seinässä olevan panelin, ja sisältä löytyi seuraavaa;

Siis puutarhaletku, jonka alla oli sanko, joka tulvi vettä. No, siitä alkoikin sitten helvetillinen puhelinrumba, sisältäen vakuutusyhtiön, vakuutustarkastajan, välittäjän, kuntotarkastajan, ulkoasiainministeriön (!!) ja varmaan listasta puuttuu vielä jotakin....


Tuloksena oli, että vakuutusyhtiö ei korvaa mitään, koska tämä ei johtunut äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta vahingosta, ja kyseessä on asennus/rakennusvirhe. Sitten saimme selvitettyä, että tuo putki on osa oikeaa putkea, joka tulee lämminvesivaraajasta, eli siitä on tarkoitus siis tulla ylipaine pois, jottei säiliö räjähdä. Letku on ollut ennen siis talon ulkopuolella, kunnes sisäosa on rakennettu, eikä kukaan ole viitsinyt johtaa vesiä viemäriin, koska sieltä näyttäisi tulevan vettä vain kun pattereita ilmaa, ja luultavasti lämmityskauden alussa. Entiset omistajan eivät joka muistaneet tai halunneet kertoa asiasta.


Tämän jälkeen selvitimme netistä, että tälläinen viritelmä on käytössä useassakin samankaltaisessa talossa. Lisäksi kuulimme, että se jopa saattaa olla laillinen. Selvittelyjen jälkeen myös totesimme, että edellisiä omistajia on hankala, ellei melko mahdoton löytää, koska kyseessä ei ole minkäänlainen rikos periaatteessa....Ja seuraavaksi vielä tuttumme mittasi kosteudet, ja sieltä löytyi vain 1,5 neliön alueelta kohonneita arvoja. Arvot olivat luokkaa 140 kun normaali on kuulema 80-85. Ja anteeksi, en tiedä yksikköä jota tässä käytetään, näin hyvin olen asiaan perehtynyt!


Mutta siis joka tapauksessa, nyt kuivatetaan lattiaa, ja luultavasti uusimme koko käytävän lattian, koska osa laminaattia oli kosteaa ( kyseessä Cellon laminaatti ponttikiinnityksellä...). Laminaatti on siis aikalailla tämän  näköistä, muttei kuitenkaan. Samalla vaivalla siis vaihtaa koko lattian, ja laittaa samalla lämpöeristystä, koska lattia on melkoisen kylmä.


Aluksi kyllä tunnelma oli aivan katastrofaalinen, kun luulin että vesivahinko on PALJON laajempi, ja mietin jo jotain kymppitonnin remppaa. Luojalle kiitos tästä ei varmaan tule ihan kauheita kustannuksia. Kuivaukseen menee sähköä varmaan...150e? 3-4 viikkoa kuivatellaan ja sitten tuttu tulee mittailemaan taas arvot, että saadaanko alkaa asentamaan laminaattia. Sitten materiaalit siihen, ja putki vaihdetaan luonnollisestikin muoviputkeen, joka johdetaan kosteisiin tiloihin!


Ja, nyt ainakin tiedetään, että jos jotain tulisi, ei olekaan ihan yksinkertaista saada edellisiä omistajia kiinni. Haluan kuitenkin uskoa, ettei tämä ollut tahallista, ja ettei mitään tule....Hyväuskoinen hölmö kun oon :D


Tässä kuitenkin vielä muutama positiivisempi otos!
"Kaiuttimesta tulevat" perhoset :)

Shoppailin muutaman kivan magneetin, kortin ja muistilehtiön Oasiksen alennusmyynnistä (https://www.oasisfinland.fi/shop/shop.php ) Ja tälläisiä muun muassa tuli...


Ja muuta mukavaa! Yes, mulla on hieman kiero tuo huumorintaju!


Ainiin, meillä aloittaa poika maaliskuussa perhepäivähoitajalla muutaman talon päässä, puolipäiväisenä kyllä vaan, mutta on se ihanaa! Mäkin saan ehkä vielä joskus olla kokonaiset 8h yksin kotona!!! Se olisi kyllä niin luksusta. Lisäksi pojalle tekee hyvää päästä ikäistensä seuraan, nyt on ollut keskiviikkoisin hoidossa lapsiparkissa, ja yhtään ei ole itkenyt perään, vaan viihtynyt tosi hyvin. Ja ikää on siis 1v8kk, tai kohta siis 9kk tulee täyteen....Onhan meillä muutenkin tuota sosiaalista elämää ja harrastuksia, että ei vaan kotona nökötetä', mutta selvästi enemmänkin poika viihtyisi muiden lasten seurassa.


Mitähän muuta...Niin, uudet verhot ovat ikkunassa, ja kolmet paketissa kun mietin, että laitanko niitä vaiko en...Tilasin semmoiset kivat laskosverhot, pitää laittaa kuvaa. Niin ja neljän pikkutaulun sarja, keittiön matto, pari lamppua...Okei, ehkä mä fotoilen ne jossain välissä. Tuli tuossa hommattua myös samsung galaxy S III, ja silläkin vois kai blogata aika helposti, vaan en ole ehtinyt perehtyä vielä aiheeseen.

1 comment:

  1. Paskoja ylläreitä mutta onneksi selvisitte vähällä. Tässä se nähdään että vaikka kuinka yrittää ottaa kaiken huomioon niin yllätyksiä tulee eteen.
    Tsemppiä kuitenkin jatkoon - te ette pienistä lannistu!:D

    ReplyDelete