Saturday, March 16, 2013

Viemäriputkea ja ostoksia

Varmaan joka päivä tässä viikon ajan on ollut tarkoitus "tarttua kynään" (tai näppikseen) mutta aina on tullut jotain ja niin se on jäänyt. Mutta jos pikaisesti tässä kertoisin kuulumisia...


Eli meillä on viime aikoina pohdittu kovasti tilataanko isompi satsi kuitupuuta vaiko ei...se olisi aika iso kertainvestointi, noin 700e kuljetuksineen, mutta sitten olisi 2-2,5v polttopuut. Ja kauhea puusavotta tietysti. Kuitupuu on siis tukkipuuta, siis sellaista noin 3-5m:n pituista...Multa on nää termit vähän hukassa :) Mutta siis maanantaihin mennessä pitäisi päättää otetaanko puut vai meneekö nekin paperitehtaalle. 



Samaan aikaan luonnollisesti ollaan mietitty kaikkea mahdollista tämän torpan lämmöneristyksen ja lämmityksen suhteen. Tämän aamun viralliset lukemat; olohuone 18c ja keittiön kylmä nurkka 12. Aamulla oli tosin pakkastakin vielä -25c. Ja taas on kohta puita tehtävä kun edelliset on poltettu. En muista kerroinko aiemmin, mutta mies toi töistä hirveän paalin kuormalavoja, ja ollaan poltettu niitä viime aikoina :D 


Meillä kävi ekaa kertaa tuossa nuohoajakin. Hänen tulonsa tuotti hieman päänvaivaa, kun ilmoituslapussa luki, että tikkaille on oltava esteetön pääsy (meillä lumen vallassa koko piha paitsi normaalit kulkuväylät), tikkaat ja harjan nuohoustasanne oltava lumeton/jäätön ja kunnossa, ja vielä metallinen sanko piti olla nuohousjätettä varten! 

No maalaisjärjelläkin pohdittuna ajattelin, ettei kyllä varmasti jotkut mummelit lähde kiipeilemään katoille tai edes tekemään kinttupolkua, mutta meillä kyllä mies sitten kävi katolla hieman putsailemassa...Toisaalta oli ihan hyvä, että hän näki samalla missä kunnossa katolla ovat asiat. Samalla hän myös kävi keventämässä tuntuvasti parvekkeen jääkuormaa. Siellähän siis oli katolta tippunutta lunta ja jäätä tuntuvasti.  
Sain myös varoitukset että sotkua voi tulla nuohouksesta sisällekin, että pitäisi suojata paikat.

                      Tässä meidän nuohoajan taidonnäyte, ja ei kyllä yhtään sotkua tullut. 



Nyt on sitten uunikin vetänyt tosi hyvin, ja tuhkakin on hienojakoisempaa (eli puu palaa tehokkaammin?). Siinä on kyllä sellainen ala, tuo nuohous, että sitä pitäisi arvostaa enemmän! Laskukin oli aika pieni tehtyyn työhön nähden, joten en kyllä tajua niitä, jotka eivät päästä nuohoajaa kotiinsa - kuulema näinkin on, että kaikki eivät katso että hormit kaipaavat nuohousta.




Loppujen lopuksi nuohoaja oli todella siisti ja mukava, ja sanoi ettei ensi talvena tarvi lähteä katolle :) Hänellä oli myös imuri, mihin jätteet menivät...ei siis tarvinut sankoa.



Oltiin muuten viime viikonloppuna katsastamassa Viking Grace, joka olisi kyllä sopinut enemmän +50v ihmisille, ja laiva oli jo valmiiksi ruostunutkin....Kotoisa olo siis :D Ihan hauska oli päästä johonkin reissuun ja vielä ihan lapsivapaalle, mutta ehkä tuo laivavalinta ei ihan nappiin mennyt. Eipä sieltä tullut oikein mitään shoppailtuakaan, kun siellä oli niin vähän liikkeitä, ja kaikkia olisi saanut maistakin mitä sieltä löytyi....

meidän hieno ruostunut ja vuotava hytti- ikkuna... Ei kovin laadukkaalta vaikuttanut...


 Muutama pikku-ostoskin on tullut ostettua viime aikoina. Pitkään jo katselin tällaista taulua 
 












Nyt sitten saatuani kipsin pois kävin ostamassa tämän taulun, kun se oli jäänyt mieleeni kummittelemaan, eikä tuo 9,9e nyt niin kauhea investointi ollut :) Tarkoitus olisi saada se tämän yläpuolelle


 Muutama pikku-ostos on tullut hankittua. Lähellä olevan liikkeen lopettajaisista löytyivät tällaiset (mikä kumma siinä on, kun naiset aina ostavat näitä ihmeen bokseja ja rasioita???)











 

Toinen on siis virallisesti kynttilärasia ja toinen teerasia, mutta molemmat kyllä tulevat muuhun käyttötarkoitukseen....Vaan mihin, hyvä kysymys :D Lisäksi hankin ko. kaupasta edullisesti ikkunatiivistettä ja kaikenlaista pikkusälää pattereista lähtien. 



Ostin tuossa myös "tosi kivat ja edulliset" tapettitarrat. Tai siis allaolevan lauseen. Luulin sen olevan sellainen "yksi sana=yksi tarra"-tyylinen, mutta lähes joka saakelin kirjain piti liimata erikseen. Kuten kuvasta näkyy, ketuiksihan se meni! Voisko enempää vinossa olla nuo...No, ajattelin koittaa saisiko silmää jotenkin hämättyä laittamalla tuohon ympärille jotakin oheishärpäkettä. Mulla olis mm. kiva keraaminen vanhanaikainen "seinäenkeli" joka kävisi hyvin tuohon...Tarra on siis eteisessä oven päällä. 





Juuri tuossa äskettäin saatiin vedettyä sitten se varaajan poistoputki kosteisiin tiloihin. Operaatiota varten hankittiin:
* 32mm viemäriputkea 3m ja kaksi mutkaliitintä sekä tiivisteellä varustettu jatkopätkä, yhteensä noin 20e. 
*pesukoneen poistoputken liittimet 2kpl, joista toinen jäi kyllä turhaksi, 20e.
*silikonia (pakkasenkestävää).
*1kpl ihania entisiä naapureita, jolla oli tietotaitoa ja kunnon pora :)

Putki menee nyt siis kaapiston alta, ja betoniseinän läpi kuvan mukaisesti kosteaan tilaan :)

Seuraavaksi saadaan siis alkaa laittamaan lattiaa, luulen että laitamme aikalailla samannäköistä laminaattia kun ennenkin, eli jotain tämän tapaista
                                                         (kuva Cellon sivuilta)

En jaksaisi odottaa, että tuo homma on OHI, niin kauan ollaan kuljettu jääkylmällä betonilla suihkuun ja saunaan, ja lisäksi vielä on saanut kavuta kunnon haarahypyllä ylös, kun puuttuu ne kaksi porrasta...


Meillä odotellaan jo kevättä, joko näkyisi kadun päässä...
...ei kiinnosta enään lumityöt ketään tässä perheessä!

2 comments:

  1. Nuohous on kyllä aliarvostettu ammatti vaikka on sieltä tärkeimmästä päästä sillä aika moni olisi kusessa ilman heitä.

    Hyvä ettei saitte tuon putkiasian kuntoon ja elämä pääsee lutviutumaan oikeille urilleen.

    ReplyDelete
  2. Näimpä, kohta on jo laminaatitkin paikallaan :)

    ReplyDelete